Wat is Facebook en hoe werkt het?

verspreid over het web kom ik vaak verzoeken tegen van mensen "voeg me toe op Facebook", maar ik weet niet exact wat Facebook is. Wat is het en hoe werkt het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Facebook is een sociaalnetwerksite voor onder andere scholieren, studenten en werknemers. Als je je inlogt kan je ''vrienden'' met gebruikers van over de hele wereld worden (500 miljoen totaal). En dan kan je foto's van anderen kijken en berichten sturen.

een site, waarop je 'je gezicht' laat zien je kunt er chatten, foto's op plaatsen, foto's toevoegen, en farmville etc spelen. googgle het en neem er een kijkje. Toegevoegd na 1 minuut: volgens wikip: http://nl.wikipedia.org/wiki/Facebook

Facebook is eigenlijk het zelfde als hyves. je meldt je aan dan voeg je mensen toe en daarna kan je chatten met ze een krabbels plaatsen (krabbels heet wel anders op fb) Toegevoegd na 1 minuut: Kijk ook hier even: http://nl.wikipedia.org/wiki/Facebook Toegevoegd na 2 minuten: http://www.triathlongent.be/club/forum/handleiding_facebook.pdf http://www.hoemoethet.be/facebook-het-wereldwijde-netwerk/ Toegevoegd na 6 minuten: http://www.slideshare.net/katriens/bibstrip-hoe-werkt-facebook

je kunt willekeurige namen invullen en zien wat dat oplevert. bijvoorbeeld: www.facebook.com/jansen www.facebook.com/zwartepiet en dergelijke je ziet dan de facebooksite van mensen en krijgt er een beetje beeld van. vul willekeurige namen in die je kent, je eigen achternaam bijvoorbeeld, of die van anderen, en kijk eens wat dat oplevert. de grootste foto links is de eigenaar, de andere zijn z'n vrienden/familie/kennissen. ook kun je zien wat de liefhebberijen zijn. zo houdt die zwartepiet blijkbaar van bejeweled en als je daarop klikt, kom je bij dat spel waardoor je het ook kunt spelen. zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden, die je anders vandaag nu niet tegengekomen was, of in elk geval niet nu aan gedacht had. en als je dat met bekenden deelt, schijnt dat leuk te zijn. nadeel is alleen dat ook mensen van wie je dat niet nodig vindt, je ook kunnen traceren. maar daarom schijn je je site te kunnen afschermen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100