Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke meerwaarde heeft goeievraag boven chatgpt?

een jaar geleden
in: Internet
1.5K
jc54
een jaar geleden
Wat is chatgpt? Zegt deze vraag genoeg?
Thecis
een jaar geleden
Herleidbare antwoorden en een groep van mensen die de antwoorden controleert....

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

De vragen op GoeieVraag worden beantwoord door echte mensen; vragen die je zou stellen aan ChatGPT worden beantwoord door een computer-app geleid door kunstmatige intelligentie.

Voorlopig is GoeieVraag nog betrouwbaarder dan ChatGPT.

Maar het staat je natuurlijk vrij om (een van) beiden te gebruiken, en te kiezen voor het antwoord dat jou het beste lijkt.
(Lees meer...)
een jaar geleden
Goeievraagstell
een jaar geleden
Ik krijg op GV vaak geen antwoord op mijn vraag, terwijl ChatGPT mij altijd antwoord geeft en meestal zeer gedetailleerd en compleet.
ronron1212
een jaar geleden
Ja het is alleen wel software die dat antwoord geeft en geen mens . De software zoekt gewoon internet af en maakt daar een antwoord van.
Cryofiel
een jaar geleden
ChatGPT is geen zoekmachine...
tinus1969
een jaar geleden
ChatGPT geeft geen bron en en heeft geen check op betrouwbaarheid.
ronron1212
een jaar geleden
Cryofiel nee geen zoekmachine maar wel een machine die internet afzoekt naar de juiste teksten en die tot een verhaal maakt. Het blijft internet de machine verzint geen teksten
Cryofiel
een jaar geleden
Nope. Nee. Klopt niets van.

ChatGPT haalt NIETS van het internet. Lees je eens in. Lees bijvoorbeeld de overige informatie op deze pagina.

Of lees https://www.theverge.com/2023/3/23/23653591/ChatGPT-zoekt-niet-op-internet . Daar staat toch overduidelijk dat ChatGPT GEEN informatie van het internet haalt. Dat bericht dateert van gisteren...

Je leest daar dat ChatGPT binnenkort VOOR HET EERST de mogelijkheid krijgt informatie op te halen van internet. Tot nu toe was dat dus overduidelijk niet het geval.
LeonardN
een jaar geleden
"ChatGPT haalt NIETS van het internet."
Dat klopt enkel in technische zin. ChatGPT gebruikt een dataset. In die dataset zitten ook websites. "Daar staat toch overduidelijk dat ChatGPT GEEN informatie van het internet haalt."
Klopt, de mensen die ChatGPT gebouwd hebben, hebben (onder andere) informatie van het internet gehaald en dat aan ChatGPT gevoerd. Je kan dus aan ChatGPT bijvoorbeeld vragen wat er gisteren gebeurd is, en dan kan ie er geen antwoord op geven omdat de websites en andere data die hem gevoerd zijn niet verder terug gaan dan september 2021. "Tot nu toe was dat dus overduidelijk niet het geval."
Ok, voor jou wellicht, heb nu net pas begrepen dat ChatGPT niet direct het internet raadpleegt. Als je er niet opkomt om een vraag te stellen over iets tussen september 2021 en nu zou ik ook gegokt hebben dat ChatGPT direct het internet afstruint. "Nee. Klopt niets van."
Jawel, feit blijft dat AI niet zelf het antwoord verzint, maar dus geleerd heeft van artikelen.
De meerwaarde van GoeieVraag is dat ChatGPT een potentieel goed antwoord geeft (soms fantastisch!), maar zonder informatie uit 2022 en later, en zonder bronnen.
Je dient dus altijd het antwoord van ChatGPT checken aan de hand van betrouwbare recente bronnen.

Totaal kan het antwoord met behulp van ChatGPT op GV betrouwbaarder worden dan een antwoord dat zonder ChatGPT is gegeven.

Daarnaast wordt het antwoord op GV beoordeeld door anderen. Aan de hand van reacties en eventueel andere antwoorden krijg je veel meer informatie dan ChatGPT ooit kan geven.
(Lees meer...)
SimonV
een jaar geleden
Thecis
een jaar geleden
Niet alleen de info vanuit 2022 maar Chat GPT staat er ook om bekend dat het totaal verkeerde antwoorden geeft. Bij GV wordt dit vrij snel gecorrigeerd door de community. Bij GPT totaal niet waardoor je niet door hebt dat het antwoord verkeerd is.
SimonV
een jaar geleden
Ikzelf gebruik daarom Bing AI. Geeft wel recente bronnen. Maar kraamt soms ook pure nonsens uit. Met vaak als bron de vraag die net op GV gesteld is... ;-)
Goeievraag biedt gebruikers de mogelijkheid om vragen te stellen en antwoorden te geven van andere gebruikers. Chatgpt biedt alleen antwoorden van een chatbot. Goeievraag biedt dus een meer persoonlijke ervaring en betere antwoorden.
(Lees meer...)
9 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding