Het signaal is slechter geworden sinds dat ik een nieuw router heb aangeschaft. Hoe los ik dit op?

Onze oude router was 6 jaar oud en aan vervanging toe, dus hebben we onlangs een nieuwe aangeschaft. We maakten bij de oude router gebruik van een tp-link wifi versterker zodat het signaal op de bovenverdieping beter was. Nu we de nieuwe router hebben aangeschaft is het signaal op de bovenste verdieping juist slechter geworden. Het signaal wordt niet beter als we de wifi versterker aansluiten. We hebben al een ethernet kabel op de bovenverdieping maar de laptop die de verbinding nodig heeft, heeft geen ethernet ingang.

De nieuwe router is een ASUS RT-AX82U AX5400 Dual Band Gigabit Gaming Router
De oude router is een tp-link Archer C9 V1
De wifi versterker is een TP link av500

Weet iemand hoe we ervoor kunnen zorgen dat de verbinding op de bovenverdieping beter wordt? Tenminste zo goed dat er gebruik kan worden gemaakt van teams.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wifi versterkers zijn vreselijk om het bereik van het Wifi signaal is je huis te vergroten, ten eerste vervuilt het RF spectrum veel meer, en ten tweede wordt door het principe van het 'relayen' van het signaal de bandbreedte gehalveerd. Beter is om een setje PLA's aan te schaffen en deze door te trekken naar boven waarbij één van de PLA's als Accesspoint dient. Dat het nu slechter werkt dan voorheen is omdat fabrikanten 'proprietary' of beter gezegd fabrieks-eigen mechanisme er op nahouden om eigen hardware beter te laten samenwerken dan met een vreemd merk. Dus je had een router van TP link, ja dan werkt een TP extender natuurlijk veel beter dan op een router van een ander merk, vice-versa werkt dat ook op die manier. Dus mijn advies luidt dan ook, zet die extender op MP, en koop een setje PLA's + AP en verleng je Internet over het in-huis stroom net naar boven, en maak daar een nieuw wifi netwerk met een ander SSID. In de bron staat zomaar een voorbeeldje van een PLA setje+WPA(bij toeval ook TP Link)

Bronnen:
https://tweakers.net/pricewatch/744183/tp-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100