Hoe kan ik GRATIS een digitale mutatie-formulier invullen/bewerken?

Ik werk in de thuiszorg als verzorgende IG.
Als ik wat langer bij een cliënt ben geweest kan ik daarvoor een digitale mutatie-fomulier invullen. Eerder kon ik het zo invullen maar nu doet mn laptop moeilijk:

Ik heb windows10 en daar zit Microsoft Word op. Als ik het document daarin open en wil bewerken zegtie:

"Het bewerken van dit bestandstype wordt momenteel niet ondersteund."

En ook: "De lecentie voor dit product kan niet worden gecontroleerd. Herstel het office-programma via configuratiescherm."

En ook: "Bestanden v internet kunnen virussen bevatten. Als u het bestand niet hoeft te bewerken, kunt u beter in de beveiligde weergave blijven."

Maar ook: "Abbonement verlopen.. meeste functies zijn uitgeschakeld. ""opnieuw activeren"

Enz enz Wat moet ik daar nu mee? Ik wil niet betalen om een formulier in te vullen.

Weet iemand een alternatief dat gratis is en vooral ook gratis BLIJFT ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De simpelste oplossing is waarschijnlijk het bestand om te zetten van een Word- naar een Google-document, en het voortaan op de website van Google bij te werken: https://www.google.nl/intl/nl/docs/about/ Even inloggen en het bestand uploaden. Het wordt dan opgeslagen in het back-up programma Google Drive. Houd er wel rekening mee dat het bestand niet automatisch op je pc of smartphone wordt opgeslagen, maar op de servers van Google wordt gezet. Handig is wel dat je, door bij Google in te loggen, je bestanden vanaf elke pc of smartphone met internetverbinding kan openen en bewerken. Een andere mogelijkheid is om b.v. het programma Kingsoft Office te installeren op je pc en/of smartphone: http://www.kingsoftstore.com/kingsoft-office-freeware.html https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wps.moffice_eng&hl=nl Die software is gratis en kan prima met Word overweg. Er zijn meerdere gratis programma's ter vervanging van Windows Office (met o.a. Word), maar die zijn niet allemaal even goed (zie bron). Je kunt er vrijwel zeker vanuit gaan dat je alle genoemde programma's de komende jaren gratis kunt blijven gebruiken. Anders kies je gewoon één van de andere beschikbare opties.

Bronnen:
http://www.pcleek.com/nieuws-info-c/pcleek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100