wat is de meest veilige manier om anoniem te surfen?

Ik krijg zowat de rietepetiet van Facebook de laatste tijd. Kijk ik naar een site, krijg ik prompt nadien reclame over datgene naar wat ik gekeken heb.
Ook via andere kanalen merk ik dat surfgedrag gevolgd wordt.
Ik heb al eens rondgekeken op internet over hoe ik anoniem kan surfen. Heel wat programma's kan je downloaden. Ik heb echter vragen bij de veiligheid, dus of het geen schade aanbrengt aan mijn pc.
Verder heb ik ook chromodo proberen downloaden, naar verluidt een browser die je gegevens beschermt. Maar dit lukt niet... wat ik ook raar vind.
Wat kan ik het beste doen om meer privacy te krijgen in mijn surfgedrag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt een adblocker als Adblock Plus of Ublock Origin gebruiken om (vrijwel) geen advertenties te zien. Bij Ublock kun je een privacyfilter instellen, zodat je beschermd bent tegen trackers. Verder kun je om je privacy te beschermen de extensie Privacy Badger , Disconnect of Ghostery (eigendom van een advertentiebedrijf...) installeren. De digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation heeft voor Firefox en Chrome een extensie ontwikkeld die tracking tegen moet gaan. De Privacy Badger-tool blokkeert scripts, cookies en advertenties die het surfgedrag in kaart proberen te brengen. Privacy Badger blokkeert automatisch alle trackers zonder dat je zelf iets hoeft aan te geven. De extensie werkt pas wanneer je meerdere websites bezoekt. Het leert al doende. Je kunt ook Tor Browser installeren. Veilig, maar wel traag. "Om anoniem te kunnen surfen bestaat al jaren de speciale Tor Browser waarmee u via het TOR-netwerk uw IP-adres en andere locatiegegevens kunt verbergen. Ook kunt u hiermee geblokkeerde websites bezoeken. Het TOR-netwerk wordt veel gebruikt door dissidenten, klokkenluiders, journalisten, activisten en vrijheidsstrijders. Keerzijde is dat ook veel criminelen van TOR gebruikmaken. Tor Browser maakt surfen anoniem, maar ook trager en u zult veel functionaliteit op websites missen. TOR betekent The Onion Router. TOR is een open netwerk - beheerd door vrijwilligers - dat bestaat uit verschillende knooppunten (servers die onion routers heten) die ervoor moeten zorgen dat dat dataverkeer en communicatie anoniem verzonden wordt zonder dat de afzender of bron bekend wordt."

Bronnen:
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads...
https://tweakers.net/nieuws/95756/eff-komt...
https://www.torproject.org/download/download

Zelf kom ik op VPN gebruik uit als ik op internet zoek , maar ik zoek zelf ook nog verder. Als ik een betere manier vindt zal ik het laten weten

Bronnen:
https://www.vpngids.nl/downloaden/anoniem-...

VPN is de oplossing naar het schijnt. Dat in combinatie met de eerder genoemde maatregelen (adblocker) en wat voorzichtigheid is een goed begin.

Bronnen:
https://vpnservice.nl/privacy/
http://vpngids.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100