Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik de voorgelezen Bijbel (NBV) downloaden?

De ingesproken Nieuwe Bijbel Vertaling was te downloaden op voorleesbijbel.nl maar deze site bestaat helaas niet meer. Waar kan ik het nu downloaden?

8 jaar geleden
in: Internet
2.8K
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Echt downloaden kun je 'm niet meer, maar wel online beluisteren via: https://www.debijbel.nl/info/divers/voorleesbijbel/
SimonV
8 jaar geleden
Hier zou het moeten kunnen, maar ik zie niet waar: http://www.holyhome.nl/downloadbijbel.html
Amadea
8 jaar geleden
De website voorleesbijbel.nl is opgeheven. Voortaan kun je voor het beluisteren van NBV-bijbeltekst terecht op debijbel.nl. Daar is een account voor nodig, en dat regel je via http://www.debijbel.nl/start
Zodra je een account hebt kun je inloggen, een stukje tekst uit De Nieuwe Bijbelvertaling opzoeken, en daarna op het audio-icoontje klikken om de tekst te beluisteren. Een andere optie is om op je digitale apparaat een voorleesprogramma te installeren, en dan de teksten uit de Nieuwe Bijbelvertaling vanaf het gratis te raadplegen https://bijbel.eo.nl door de computerstem te laten voorlezen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Raar maar waar. De Nieuwe Bijbelvertaling is auteursrechtelijk beschermd. Het is daarom niet meer toegestaan om die te downloaden, en dus ook niet in gesproken vorm.

De mogelijkheid die jij kunt gebruiken om toch naar deze vertaling te kunnen luisteren is: koop het e-book van de NBV. Bijvoorbeeld via bol.com: https://www.bol.com/nl/p/de-nieuwe-bijbelvertaling/9200000051278591/#product_specifications
Installeer vervolgens Read Aloud op je ebook, of de iBooks-app als je een iPod Touch, iPhone of iPad hebt. Zo kun je tóch de bijbel aan jou laten voorlezen.

Toegevoegd na 1 minuut:
P.s. Voorleesbijbel.nl bevatte alleen fragmenten, dat was echt geen complete Bijbel.
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden
SimonV
8 jaar geleden
Uitstekend antwoord! Dikke plus.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding