Hoe gaat het verhaal over een vrouw die wordt lastiggevallen door een man naast haar in het vliegtuig en hem dan met een moeilijke vraag opzadelt?

Een tijd terug heb ik een keer een 'straf' verhaal (fictief of nonfictief weet ik niet meer) over een jonge vrouw die in een vliegtuig zit. Een jongeman komt naast haar zitten en na een tijdje begint hij haar wat lastig te vallen met moeilijke/vreemde (quiz)vragen.
Op het einde stelt zij hem een zeer lastige vraag waar hij het antwoord niet op weet. Ik meen me te herinneren dat het iets met een boek te maken had, maar dat weet ik niet zeker.

Weet iemand over welk verhaal/artikel ik het heb? Het is trouwens niet zo een lang verhaal. Tussen de 3 a 5 minuutjes.
Ik heb het verhaal denk ik in het Engels gelezen, maar in het Nederlands zou ook kunnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op http://www.moppen.nl/?mopid=32278 heb ik een Nederlandstalige versie gevonden: Een blondje en een advocaat zitten in het vliegtuig. Het blondje is moe en wil wat slapen, maar de advocaat stelt haar voor een spelletje te spelen. Het blondje weigert en draait zich om om wat te slapen, maar de advocaat geeft niet op. "Luister," zegt hij, "je mag de ander een vraag stellen. Wie het antwoord niet weet, moet de ander 5 euro geven." Opnieuw weigert het blondje en legt zich wat makkelijker om wat te slapen. De advocaat probeert opnieuw: "We spelen het als volgt. Als jij het antwoord niet weet, geef je mij 5 euro, als ik het antwoord niet weet, krijg jij 500 euro." "Ok dan," zegt het blondje en ze speelt mee. De advocaat begint met een vraag: "Hoeveel bedraagt de afstand tussen de maan en de aarde?" Het blondje neemt spontaan haar portemonnee en geeft 5 euro aan de advocaat. Die glundert en zegt: "Nu is het uw beurt om mij iets te vragen." Het blondje denkt even na en vraagt dan: "Wat gaat met drie poten de berg op en komt er met vier poten weer vanaf?" De advocaat denkt heel diep na, hij weet het niet. Hij neemt zijn laptop en begint in een encyclopedie te neuzen, maar vindt het niet. Het blondje is intussen in slaap gevallen. Hij logt via zijn gsm in op het internet en zoekt een hele poos op het net, maar vruchteloos. Ten langenlaatste maakt hij het blondje wakker, neemt hij zijn portemonnee en geeft het blondje 500 euro. Het blondje stopt het geld weg en draait zich weer om om verder te slapen, dan vraagt de advocaat: "Wat was het antwoord op de vraag?" Het blondje neemt zwijgend haar portemonnee en geeft de advocaat 5 euro.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100