Is internet via stroomnet netwerkadapter slomer?

wij hebben hier een all in 1 pakket glasvezel van KPN. Ik woon op kamers dus heb geen internet door getrokken vanaf de router.wel heb ik een stroom kasje waar dan een ethernet kabel aan zit en dat gebruik ik voor het internetten. We hebben een 100Mbs up/down pakket als ik een speed test doe dan krijg ik met geluk 55mbs..er zit ook geen extra stekker in het stopcontact waar het kastje zit want dat vertraagd de snelheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In feite geldt voor die netwerkadapters hetzelfde als voor draadloze netwerken. Je zit met zoveel overhead dat je nooit de beloofde snelheid zal halen. Dat en het feit dat er nog verlies zit op zo'n signaal. (dat is ook de reden waarom je niet raar moet opkijken dat er supersnelle powerlines vindt met een 100Mbit-poort op. Waar zo'n supersnelle mss 80 Mbit haalt ipv 50 Mbit heeft het dus wel degelijk zin.) Heb je dus slechts 100 Mbps dan heb je voldoende aan zo'n 100 Mbit-poort. Maar kan je bijvoorbeeld wel een 500 Mbps powerline kopen. Van die 500 Mbps heb je dan uiteraard ook verlies. Maar hij zal al beter presteren dan eentje die bijvoorbeeld maar een maximale doorvoer heeft van 100 Mbps. Waarom er dan niet eens een nemen met een 1 Gbit-poort? Omdat die veel duurder zijn en je in jou geval jezelf kan afvragen of je het wel nodig hebt. Het beste is natuurlijk nog altijd nee zeggen tegen powerline of wifi en echt een kabeltje doortrekken.

Ja dat klopt. De beloofde snelheid haal je alleen als er hooguit 1 meter koper tussen de kastjes zit. En ze moeten op dezelfde groep zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100