Ik heb wifi op mijn mobiel, maar geen netwerksleutel. Kan ik de netwerksleutel ergens vinden? Of wat kan ik doen?

(Mijn ouders willen mij de netwerksleutel niet geven.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat ligt aan de modem, als het een kpn modem is, staat het vaak op de onder/achterzijde van de modem. Anders moet je kijken of je kan inloggen op de modem, dit kan je doen door het ipadres van de modem in de browser in te tikken.meestal is dit ip adres 192.168.1.1 of als laatste ipv .1 moet je dan .254 neerzetten. Als deze beide niet werken kan je het opzoeken door: 1. Start 2. Uitvoeren 3. tik cmd en dan enter 4. Verschijnt een zwart scherm, tik hier ipconfig en dan enter Er verschijnen nu veel gegevens. Waaronder gateway, het nummer daar achter is vaak de modem. Modem inlog is vaak admin zowel als user als wachtwoord. Ander kan je deze op google achterhen door te zoeken naar login en modem naam. Eenmaal ingelogd kan je kijken bij wifi of wireless en dan beveiliging naar het wachtwoord. Succes!

De netwerksleutel is opgeslagen op het modem. Als je geluk hebt staat deze op het label gedrukt. Makkelijker is omje ouders gewoon om de sleutel te vragen, en als ze redenen hebben waarom je er niet op mag, je gewoon aan hun regels te houden. Illegaal gebruik maken van een netwerk wat afgeschermt is, is overigens strafbaar..

Het handigst is waarschijnlijk dat je met je ouders in debat gaat, waarom ze je geen toegang willen geven tot het draadloos netwerk. Ik neem aan dat je ook op de PC mag spelen. Daar heb je ook toegang tot het internet. Dus wat je op je telefoon zou kunnen doen, doe je al op de PC. Daar vertrouwen je ouders je wel, dus kunnen ze je ook op de telefoon internet toegang geven. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waarom je ouders je geen toegang willen geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100