is de ukash politiemelding altijd een virus?

Ik kreeg die ukash politie cyber melding (op een internettablad) en dat ze dreigen dat je 100 euro moet overmaken. Natuurlijk maak ik geen geld over want ik weet dat het oplichterij is, maar wat ik me af vraag is in hoeverre ik. nu iets van virus of dergelijke op mijn computer heb. Informatie over dat ukash virus zegt dat ze je computer blokkeren. Dat gold inderdaad voor die pagin zelf, maar de computeris nog steeds te gebruiken en de pagina kon ik afsluiten met ctrl alt delete. Ik ben bang nu met dingen als inlofgen op mojn computer, omdat ik niet weet of die geinfecteerd is. Kaspersky vond niks. Ik heb windows 8.1 (vond 8.0 prettiger maar dat is een ander onderwerp).
Wie kan mij informatie verschaffen over of ik nu een infectie op mijn pc heb en wat voor stappen ik ondernemen kan of moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook kaspersky in gebruik gehad. Ik wist dat ik toen een virus had, omdat spellen die ik speelde uit zichzelf gingen alt-tabben. Ik had toen 'avast! antivirus' gedownload en die had het virus wel gevonden. Deze virusscanner kan jij ook eens proberen. Als je dan niks vind is het waarschijnlijk nog veilig op je PC.

zolang het alleen binnen je browser zat, je geen rare dingen hebt geinstalleerd, je er verder niks van merkt en je virusscanner niks vindt heb je waarschijnlijk geen virus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100