Is het strikt juridisch verboden internet met je buren te delen?

Laatst sprak ik een computerverkoper die zij dat dat strikt genomen verboden is, zelfs dus als dat afgesproken is met je buurman.
Klopt dat? En moet je het internet dan zien als een dienst exclusief geleverd aan een persoon of mag je het ook zien als een product dat je 'doorverkoopt' aan je buurman (wat dan door de kleine lettertjes weer is verboden door de verkoper/leverancier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet te verbieden. Maar jij bent wel verantwoordelijk en hoofdelijk aansprakelijk voor wat er via jouw internetverbinding wordt gedown- en upload. En houd er rekening mee dat ze alles vastleggen... tracking van connectie gegevens is een van de zaken die Europa vraagt/eist van providers. Juridisch is het in orde als het niet expliciet wordt verboden in de voorwaarden van dat specifieke abonnement van de provider die je hebt. Je zal dus zelf de afweging moeten maken hoe groot het risico daar op is. Buiten dat geen spannende dingen.

ja, het is verboden, iedereen moet betalen voor eigen gebruik en als je internet met iemand anders deelt is dat moeilijk te doen XD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100