Is er een manier om te laten lijken alsof je uit een ander land een site bezoekt?

Beetje extra uitleg is wel nodig lijkt me.
Een vriendin van me was vorige week op skivakantie in Oostenrijk. Zij wilde tijdens haar vakantie graag het schaatsen volgen en ging naar de site van de NOS om naar de live-streams te kijken.
Ze kreeg daar echter de melding dat ze niet vanuit Nederland op de site kwam en daardoor geen gebruik kon maken van livestreams.

Alvast voor een volgende keer (of voor het rare geval ikzelf tijdens het WK op een plek ben waar het niet uitgezonden wordt en ik wil het via internet gaan volgen): Is er een manier om ervoor te zorgen dat de bewuste site niet ziet dat jij niet vanuit Nederland inlogt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doormiddel van een proxy.

Ik heb hier ook last van als ik in het buitenland ben. Ik log dan gewoon in op het netwerk van mijn werk en dan kan ik wel naar de live-streams kijken.

Iedere internet verbinding gaat met een ip nummer in het ip nummer zit een landcode door deze landcode kun je bepaalde streams niet zien om dat ze auteurrechtelijk beschermde video afspelen bij de nos Deze ip nummers kun je niet veranderen die krijg je van de provider toegewezen

Bronnen:
http://www.zowerkt.nl/internet/begrippen/i...

Door gebruikmaking van een z.g. 'extern bureaublad'..

Zoals net al is gezegd, door middel van een proxy. Zo heb ik zelf ooit streams uit de VS binnengehaald.

Nogmaals: het kan door de site te bezoeken via een proxy server. Deze server dient dan in Nederland te staan, deze bezoekt de site voor jou en geeft het resultaat terug. De server moet dan wel het streamen van video ondersteunen. Sommige doen dat wel, anderen niet. Ik heb zelf ooit wel eens geprobeerd om een HULU stream op te pakken via een proxy in Amerika, maar tevergeefs, hoop geknoei met java / javascript / streams etc. die de proxy server niet ondersteunde. Al met al een hoop geklungel, misschien is een VPN een stuk handiger. Of remote desktop of zoiets (port forwarden in je router thuis naar een pc, die pc aan laten staan als je op vakantie gaat). Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100