Wat zijn de voor en nadelen van het organiseren van fysieke bijeenkomsten voor leden van een webforum?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordelen : de mensen achter sommige profielen leren kennen, waardoor je soms hun antwoorden beter kunt plaatsen en interpreteren en meer begrip voor elkaar kunt opbrengen. Nadelen : de mensen achter sommige profielen keren kennen, waardoor je hun antwoorden beter kunt plaatsen en interpreteren en totaal geen begrip meer voor ze kunt opbrengen. Het kan dus twee kanten op. Al met al komt er op een gemiddelde meeting, hoe groot het forum ook is, een man of tien tot twintig, waaronder de meest actieven en ongeveer 1/3 tot 1/4 mensen die je zelfs van forumnaam nauwelijk blijkt te kennen, is het in de regel gewoon heel gezellig, maar heeft het uiteindelijk weinig implicaties voor de lange termijn. Een wat slapend forum kan er wat nieuw leven door ingeblazen krijgen. Op een forum leer je mensen natuurlijk niet echt kennen, dat zijn maar 'karikaturen' of hele kleine stukjes van de mensen die ze echt zijn. Op een meeting kun je je een iets completer beeld vormen, maar ook daar is de kennismaking eigenlijk nooit dermate diep dat je elkaar echt leert kennen.

De voor- en nadelen van een dergelijke bijeenkomst.... Eigenlijk alleen maar nadelen. Het wordt nooit meer zoals 't was....

Voordeel: Leuk, Nieuwe mensen (nieuwe vrinden?) leren kennen Nadeel: zieken zullen het moeilijk hebben met ergens naar toe gaan.

Nadeel: dan is het 'mystieke' eraf. Voordeel: ?

ik heb een paar maal dergelijke meetings bijgewoond, en een heel gezellige dag gehad. het versterkt de band, en om gespreksonderwerpen hoef je niet verlegen te zitten als je allemaal van hetzelfde forum komt. een nadeel is wel het gesteggel over waar en wanneer.

De afstand is een nadeel,maar kan ook een voordeel zijn,als je een smoesje zoekt om er onderuit te komen. Een bijzonder voordeel vind ik het idee om personen te ontmoeten,die je alleen maar on-line kent! Trouwens,bij nader inzien zullen er ook wel zijn,die je toch liever niet wilt ontmoeten.

Mijn inziens geeft het oprichten van een webforum naar aanleiding van fysieke (gespecialiseerde hobby) bijeenkomsten een meerwaarde. Een fysieke bijeenkomst organiseren met als basis een forum kan enkel slagen als leden een gemeenschappelijke interesse hebben welk tevens ook het thema van het forum is. Met andere woorden: Betreft het een "forum" als GV, waar de onderwerpen zo divers zijn, vermoed ik dat nadat iedereen die opdaagt aan elkaar zijn voorgesteld, de bijeenkomst langzaam stil zal vallen. *Dit is ter overweging, en niet een oproep om het dan maar op te geven;-)*

Ik persoonlijk heb geen nadelen te vermelden alleen maar voordelen. Vorig jaar mei is er een bijeenkomst geweest met wat mensen waar ik al maanden kontakt mee had op een forum.Een centrale plek afgesproken voor ieder bereikbaar(Hoog Catherijne)en het was gezellig.Of wij elkaar al eeuwen konden en het was erg vertrouwd...Het kontakt is er alleen maar sterker van geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100