hoe kan het dat (via het ingeven van je naam bij een zoekmachine) gegevens zichtbaar blijven van een datingsite waar je al lang bent uitgeschreven?

Ik heb me ooit eens ingeschreven in enkele datingsites (via één ervan heb ik mijn huidige vriend leren kennen). Nu hebben we voor de grap eens onze eigen naam "gegoogled" en bij mijn naam (bij afbeeldingen) kwam er een datingsite op waarvan ik me zelfs niet meer herinnerde er ooit aan te hebben deelgenomen.
Het erge is dat deze gegevens zichtbaar worden bij het intikken van mijn echte naam (terwijl die sites toch meestal werken met een schuilnaam). Dus iedereen die mijn naam intikt kan dit zien. En er staat dan "vrouw, 54 zoekt man vanaf 48" omdat ik toen mijn geboortedatum moest opgeven. Dat schuift dus elke jaar mee op.... Maar zo leek het alsof ik pas op die site was, wat hier ten huize natuurlijk tot heel wat beroering leidde.
Ik heb me meteen uitgeschreven, na wat gesukkel want ik wist bij god niet meer hoe ik me ingeschreven had, noch mijn paswoord etc.
Maar ook na die uitschrijving : als ik mijn volledige naam google krijg ik weer die site bij de afbeeldingen. Je kan dan wel niet langer "meer info" aankruisen bij het open klikken (profiel is weg) maar goed, hetgeen er nog staat is al vervelend genoeg...
Hoe kan dat nu? Ik schrap mijn inschrijving en toch blijft alles erop staan...Plus : hoezo is dat met mijn echte naam ipv met mijn pseudoniem?
En kan ik er iets aan doen? Ik vind dit eigenlijk privé-info en vind het ook echt niet kunnen dat deze zo makkelijk gevonden kan worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Google doorzoekt niet het internet als je iets in de zoekbalk typt, maar doorzoekt zijn eigen servers. Die worden voor de meeste sites maar 1 keer in de maand geüpdatet. Als je niet kan wachten of als de foto's/info niet van de datingsite zelf komen (kun je gewoon zien door op een resultaat te klikken) kun je verzoeken sturen naar de website-eigenaren het te verwijderen. Er zijn op het internet een paar aanbieders die dat voor je willen doen (soms gratis). Ik heb er ooit een gevonden maar ben de naam ervan vergeten. Google voor meer informatie over dit onderwerp gewoon op 'persoonlijke informatie op internet verwijderen' of iets dergelijks.

Tussen 6 tot 12 weken horen de resultaten weg te zijn, dus je moet nog even wachten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100