Is het officieel eigenlijk wel toegestaan dat wij filmpjes op Youtube kijken?

Ik weet dat het een hele domme vraag is, maar is het eigenlijk wel bij wet toegestaan om videoclips of zelfs complete speelfilms o.i.d. op Youtube te kijken? Aangezien je daar niet voor betaald, vraag ik me weleens af of platenmaatschappijen, acteurs etc. daar wel blij mee zijn...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat mag. Sterker nog, de meeste maatschappijen zijn er juist blij mee als hun materiaal op Youtube staat, want dan ontvangen zij er geld van. VEVO met zijn enorme reclames, verdient bakken met geld op Youtube. En zo zijn er nog wel meer maatschappijen die via Youtube geld verdienen voor hun cliënten.

Ja, nergens staat in de wet dat jij geen films mag kijken waarvoor jij niet betaald hebt. Dit geldt eigenlijk ook voor het downloaden van muziek en films. Je mag het voor jezelf gebruiken, door sturen (uploaden bv.) is echter wel verboden. Als je een filmpje kijkt op youtube wat auteursrechtelijk materiaal schendt is de uploader verkeerd bezig. Jij hebt gewoon het recht om die film te kijken zolang deze online staat.

nee dat is niet erg want youtube moet de speelfilm dan zelf verwijderen. dus het is niet erg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100