Waar haalt wikipedia zijn informatie vandaan?

Omdat er mensen zijn die zeggen dat wikipedia onbetrouwbaar is, vraag ik me af waar wikipedia dan zijn informatie vandaan haalt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De informatie op wikipedia wordt door zowel amateurs als professionals ingevuld. Feitelijk net als hier op Goeie Vraag. Wat geeft wikipedia zelf aan informatie erover: " Als iedereen alles mag wijzigen, hoe betrouwbaar is Wikipedia dan? Inderdaad mag iedereen Wikipedia-pagina's bewerken. Daarvoor is geen vraag om toestemming nodig. Maar er zijn wel regels en afspraken aan die iedereen zich moet houden. Wanneer er oneenigheid bestaat over de inhoud van een artikel moet men bijvoorbeeld een slim boek erbij halen. Maar uiteindelijk kan er er geen enkele garantie worden gegeven over de artikels." Net als Goeie Vraag kent wikipedia moderatoren: De moderatoren zijn gebruikers die gekozen zijn om de verschillende activiteiten op Wikipedia in goede banen te leiden. Ze kunnen bijvoorbeeld besluiten om iemand die zich ernstig misdraagt, te blokkeren. Inhoudelijk hebben de moderatoren echter geen extra rechten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Help:Veelgest...

Mensen kunnen op Wikipedia zetten wat ze willen, maar de meeste mensen passen dit snel weer aan. Wikipedia is over het algemeen vrij betrouwbaar.

Een ieder die een zinvolle bijdrage kan leveren kan dat doen. Het censureert zich vanzelf, de massa die het leest en corrigeert is groot. Crowdsourcing heet het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100