kun je aan de cijfers van het ip zien uit welk land iemand komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt zijn ip nummer in dit programma intoetsen https://apps.db.ripe.net/search/query.html? Hier kun je dan alle gegevens vinden zoals provider en welk land deze persoon zit

Nee je kan het niet zo zien tenzij je ip ranges uit je hoofd weet, wel kan je het terug halen bij verschillende sites.. (zie bronnen), er zijn nog andere opties, echter vermoed ik dat je de makkelijke weg wilt hebben :)

Bronnen:
http://whois.domaintools.com/
http://www.iplocation.net/

Het is niet zo dat het ip-adres een landcode bevat, maar het is wel mogelijk om op basis van het ip-adres te achterhalen in welk land de host zich bevindt. Een goede site om deze informatie op te zoeken is: http://software77.net/geo-ip/

Dat kan niet altijd... Want als iemand een VPN gebruikt dan kan diegene een ip hebben uit een ander land waar de persoon niet vandaan komt. ( zo woon ik oa op Alaska en Hawaii ;))

Ja, maar alleen het ip adres van het apparaat wat rechtstreeks verbinding maakt met het net. Dus bijvoorbeeld uw modem, niet van uw apparaten die daar weer achter hangen. Dus niet van uw laptop waarmee u via wifi op het internet surft, deze zit namelijk verborgen achter uw modem/router. Natuurlijk kun je ip adressen maskeren zodat het lijkt of je een ip adres hebt vanuit een ander land. Maar dat was de vraag niet.

Er zijn enkele websites die u IP-zoekservices bieden. Een deel van mijn persoonlijk gebruik is https://dnschecker.org/ip-location.php https://iplocation.io/ met de locatie van drie tot vier geolocatiegegevensbronnen, zal u zeker helpen. Maar de nauwkeurigheid van deze resultaten is twijfelachtig. Volgens de studies is hun nauwkeurigheid Land = 99% Staat = 90% Stad (40 km) straal = 81% In landen buiten de VS en Europa is de nauwkeurigheid voor een straal van 25 mijl / 40 km op stadsniveau echter ongeveer 55%.

Bronnen:
https://dnschecker.org/ip-location.php
https://iplocation.io/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100