Waarom heeft Engeland www.name.co.uk?

Wat doet die co ertussen? Het is toch veel fijner als het gewoon www.name.uk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit wist ik ook niet, goeie vraag! Knip en plak... Dat is een keuze geweest van de Britse overheid. 'CO' staat voor commercieel en 'UK' staat natuurlijk voor United Kingdom. Zo heb je ook domeinen als www.site.gov.uk, waar gov voor government (overheid) staat. .COM domeinen zijn niet Amerikaans, al denken veel mensen dit wel...COM staat voor commerce (commercieel). En er zijn wel degelijk sites die op.US eindigen. Alleen is de.COM domeinnaam in de loop van de tijd helemaal 'Veramerikaanst'.

Bronnen:
http://elektronica-en-internet.kwero.nl/in...

Heeft misschien te maken met het feit dat de UK uit meerdere landen bestaat zoals Engeland en Schotland

In toevoeging eerder gegeven antwoord.. Domeinen met een land extentie worden in principe door de overheid van het land beheert, welke ook aan kunnen geven hoe de namen uitgegeven mogen worden. Niet alleen de UK heeft een .co.uk structuur. Ook bv australie doet dit. Het grote voordeel is dat je een odnerscheid kan maken tussen prive namen, commerciele namen, publieke diensten ed. terwijl je ook weet in welk land het gevestigd is. Door direct de .nl domeinen vrijte geven heb je die mogelijkheid in Nederland niet. bv. enschede.oh.nl zou een mogelijikheid zijn voor de overheids site van Enschede.

Om dit te begrijpen moet je de geschiedenis van het internet bekijken. Internet werd uitgevonden in de USA. Eerst had men helemaal niet het idee landencodes te gebruiken, maar deed men categorieën, zoals .com voor companies, .gov voor government, .ac voor acedemisch. Toen het internet zich uit ging bereiden, ging men landencodes gebruiken. De USA is ze nooit gaan gebruiken, er is niet zoiets als .us. De Engelsen vonden echter het idee van categorieën handiger, maar landencodes waren nu de standaard, dus besloten ze te combineren. Waarschijnlijk veranderen ze het nu niet omdat dat altijd meer gedoe is, en de meeste Engelsen zijn het gewend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100