Als je een website (.com) verwijdert, word de domeinnaam weer beschikbaar?

Titel zegt alles...

Weet jij het antwoord?

/2500

Je betaald voor een bepaalde periode, als deze periode verlopen is en je bent niet van plan deze aan te houden komt deze vervolgens wederom in de verkoop.

Als jij bijvoorbeeld het domein: www.klaasje.com hebt gekocht en je plaatst daar een site op, en vervolgens verwijder je deze dan blijft de domeinnaam nog steeds beschikbaar voor jou. Als andere mensen deze site in hun browser invoeren krijgen ze vermoedelijk niets te zien, of een tekstje met "deze domeinnaam is gereserveerd" Als je een domeinnaam koopt sluit je een contract af met een provider die domeinnamen en eventueel serverruimte verkoopt. Tot het eind van die periode blijft de domeinnaam dan nog steeds beschikbaar, als die termijn is verlopen, en jij koopt hem niet opnieuw, gaat deze weer gewoon de verkoop in. Dus tot zo lang als je contract loopt kun je nog steeds gebruik maken van je domein, als je een site eraf haalt blijft het domein nog steeds bestaan, maar is het gewoon leeg. Je kan er dan ook weer een nieuwe totaal andere site op plaatsten. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord.

Het gaat om het recht op het gebruik van een domein naam. Als je de website verwijdert, heb je nog steeds het recht om de nam te gebruiken. Daarom moet je expliciet melden dat het domein beschikbaar is voor anderen Daar zijn zelfs markten voor Andersom werkt het ook Bedrijven met een bekende naam, claimen ook domeinnamen die er op lijken. Daar doen ze niets mee, maar als iemand hem met een tikfout intikt, kom je wel op de goede website uit

Ja van zodra jouw contract ten einde is komt die naam domeinnaam weer vrij. Indien het een gegeerde naam is dan zal die snel opgekocht worden door anderen doch jij krijgt als huidige eigenaar steeds de eerste kans om het contract te verlengen. Toegevoegd na 2 minuten: Oeps ik merk nu dat ik jouw vraag misschien niet juist heb begrepen. Je bedoelt dus als jij jouw website stopt. In dat geval blijft de domeinnaam nog steeds van jou tot jouw contract ten einde loopt. Jij kan er een totaal ander webdesign aan toekennen zolang jij betaald hebt voor de naam. Hopelijk is het dit wat je bedoelde? Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100