Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe werkt een zoekfunctie van een website?

Ik heb wel gelezen dat sommige websites gebruik maken van ASP pagina's maar dat zou je dan in de URL moeten zien. Als je dat niet ziet wat gebruiken ze dan?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Internet
547

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De URL is compleet irrelevant. Door middel van URL herschrijven bv in .HTACCES bestanden kan je www.domain.com/search herschrijven naar www.domein.com/search.php

Je kan er dus vanuit gaan dat ELKE zoekoptie van een website naar een script geleid wordt. Wat daar dan gebeurd, dat is afhankelijk van de programmeur. Er kan in een database met key-words gezocht worden, of in alle database velden van alle tabellen gezocht worden.

Toegevoegd na 18 minuten:
Info over hoer het verder verwerkt wordt:

http://www.bio-vision.nl/coding/post_syntax.php
http://www.bio-vision.nl/coding/GET_url.php
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als je dat niet ziet gebruiken ze POST ipv GET. Naast de GET methode kun je gegevens uit een formulier ook verzenden met de POST methode. In principe werken de POST en GET methode hetzelfde alleen wordt de informatie uit het formulier niet verzonden via de adresbalk maar via een zogenaamd HTTP post transactie. Dit zegt weinig mensen iets dus we gaan de POST methode gewoon in de praktijk brengen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
http://www.semeleer.nl/tutorials/tut_formgetpost.php

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding