Hoe werkt een zoekfunctie van een website?

Ik heb wel gelezen dat sommige websites gebruik maken van ASP pagina's maar dat zou je dan in de URL moeten zien. Als je dat niet ziet wat gebruiken ze dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De URL is compleet irrelevant. Door middel van URL herschrijven bv in .HTACCES bestanden kan je www.domain.com/search herschrijven naar www.domein.com/search.php Je kan er dus vanuit gaan dat ELKE zoekoptie van een website naar een script geleid wordt. Wat daar dan gebeurd, dat is afhankelijk van de programmeur. Er kan in een database met key-words gezocht worden, of in alle database velden van alle tabellen gezocht worden. Toegevoegd na 18 minuten: Info over hoer het verder verwerkt wordt: http://www.bio-vision.nl/coding/post_syntax.php http://www.bio-vision.nl/coding/GET_url.php

Als je dat niet ziet gebruiken ze POST ipv GET. Naast de GET methode kun je gegevens uit een formulier ook verzenden met de POST methode. In principe werken de POST en GET methode hetzelfde alleen wordt de informatie uit het formulier niet verzonden via de adresbalk maar via een zogenaamd HTTP post transactie. Dit zegt weinig mensen iets dus we gaan de POST methode gewoon in de praktijk brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100