Hoe gratis internetten op pc?

Ik heb het draadloos netwerk password gekregen van mijn buurman. Ik heb zelf geen internet. Nu vroeg ik me af wat moet ik aanschaffen om van zijn draadloos netwerk gebruik te maken en waar kan ik het kopen. Is het als leek makkelijk zelf te regelen.

Alvast bedankt.
Suzan

Weet jij het antwoord?

/2500

als je een laptop hebt zit daar vrijwel standaard een draadloos modem in. Als je rechtsonderkijkt zie je 2 beeldschermpjes Toegevoegd na 2 minuten: en als je daar op klikt zie je 'verbinding maken' je krijgt dan een lijst met ontvangen verbindingen te zien. Je klikt op de link van de buurman en typt het wachtwoord in. Als een pc hebt kan je bij de computerspecialist om een draadloosmodem vragen in de vorm van een usb stick. Die kan je gewoon in de usb poort steken en hij herkent automatisch. Kost wel rond de €30 (ging ff iets niet goed) Toegevoegd na 4 minuten: mr tomaat heeft de link al geplaatst van wat ik bedoel en is dus goedkoper dan ik gezien had

heb je wel een computer? Zoja dan kun je inloggen op de code die de buurman je heeft gegeven. Je moet via je pc zoeken naar draadloos internet en dan die code invullen. Toegevoegd na 2 minuten: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Connect-to-the-Internet

Een USB Wi-Fi dongle voor je Desktop http://tweakers.net/pricewatch/cat/315/wlan-netwerkkaarten.html#filter:XYzBCsIwDED_JecdXOdA-wEDD4Iwb7JDaSNE4jrSKsLov9uqvXgKeS8vK1xJQjwJWTzTHY_mBXp-MDf_guYqvDiUgZAdaFiEbgF-cPQSMzPBZrKU9JNtGgjWy_d5X5dqkNFGdOOC9uAC6AvsupwrtYUp64wH4oiS1Qqq7ct4Gi6H-66FKaX0Bg Toegevoegd na 1 minuut: Of als je een oude laptop hebt.

Als je een moderne laptop hebt dan zit daar waarschijnlijk al een Wifi-adapter in, voor oudere modellen en desktopcomputers zonder Wifi kun je een losse Wifi adapter op USB aansluiten. Een smartphone kun je ook op Wifi gebruiken, lees de gebruiksaanwijzing om de Wifi-router van de buren op te zoeken en met het wachtwoord in te loggen. Als de buurman zo aardig is om jou het wachtwoord te geven dan is hij vast ook wel bereid om je met aansluiten en inloggen te helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100