Hoe kan ik een domeinnaam kopen die nu door iemand anders wordt gebruikt?

Ik zou graag in het bezit zijn van een domeinaam die momenteel door iemand anders wordt gebruikt en ik zou die graag bezitten hoe kan ik ervoor zorgen dat dat domeinnaam van mij is.

PS;Ik wil het niet direct kopen(dus niet aan de bezitter van de dommeinaam vragen om het te verkopen aan mij)
Ik zou het eigenlijk op de vervaldag willen kopen en dan aan iemand anders willen verkopen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet zoals met een pot jam: op 31-12-2005 vervalt deze website. Zo werkt het helaas niet. Zolang de eigenaar het domein in bezit heeft, is er geen verval datum. Zodra de eigenaar zelf de website niet meer wilt / kan betalen / gaat verkopen, kan jij de website kopen. Zolang een website in gebruik is, zal je geduldig moeten afwachten tot deze vrij is. Dat kan een week, maand, maanden, jaar of járen zijn. Geduld is hierbij dus een schone zaak.

Je kan een domeinnaam pas kopen als de huidige 'eigenaar' ervan geen verlenging betaalt. De huidige 'eigenaar' heeft altijd de eerste optie tot verlenging. Die optie tot verlenging wordt trouwens geruime tijd voor de vervaldag aangeboden dus de kans dat jij de huidige 'eigenaar' kan afkopen is op legale wijze niet mogelijk. Je kan dus beter je vindingrijkheid aanwakkeren en zelf een originele domeinnaam bedenken want geloof me... als jij op vinkenslag ligt voor een domeinnaam waaraan jij geld hoopt te verdienen door die verder te verkopen dan ben jij lang niet de enige. Goeie of interessante domeinnamen worden vaak voor levenslange termijn afgekocht. Geduld zal dus jouw aan-deel zijn in deze kwestie ;-) Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100