Iemand die ik nauwelijks ken vraagt me (Uitnodiging) lid te worden van Linkedin om aan zijn zakelijke contacten toe te voegen. Waarom wil iemand dat?

Ben eigenlijk niet zo bekend met Linkedin. Wat zijn de addertjes onder het gras? Wat zijn de pro's en wat de contra's? Is het niet meer wat voor professionals of zou je er - bij wijze van spreken - als werkloze of als huisvrouw/-man ook iets te zoeken kunnen hebben. Ik heb de beste man ooit iets via internet (Marktplaats) verkocht (Neen, geen atoomgeheimen en ook geen wapensystemen). Zit het wel snor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommige mensen zie veel LinkedIn-relaties als een soort statussymbool, en leggen relaties met jan en alleman. LinkedIn wordt echter pas nuttig, als je alleen relaties legt met mensen in je zakelijke netwerk. Dat kunnen ook persoonlijke vrienden zijn. Maar mensen die je nauwelijks kent, en zeker niet zakelijk, kun je er beter buiten houden.

Linkedin is bedoeld om een netwerk op te bouwen Het is NIET de bedoeling dat je alleen je collega's ed erop zet want dan blijf je zo in het zelfde kringetje ronddraaien. Ook mensen met wie je een heel andere relatie hebt dan in het werk kunnen je iets leveren dat nuttig is, zoals bijv je tuinman of je klusjesman. Je moet iemand wel kennen en wel IETS met iemand hebben (maar het hoeft dus bijv geen gelijkwaardige relatie te zijn, bij de klusjesman ben jij de opdrachtgever. Maar iemand met wie je een verkoop transactie doet via Marktplaats zou ik er toch niet bijnemen, dat is toch echt te vluchtig en van die persoon weet je echt helemaal niks, behalve wat hij koopt of verkoopt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100