Ik heb een video op youtube geplaatst waarbij ik mijn speakers test met een muziek. En ineens word er op mijn zelfgemaakte filmpje verwijderd door cop

Door copyright blijkbaar, van de nummer die ik in de video afspeel.
Is dit nou zo erg? Dat ik dus geen filmpje mag plaatsen op youtube waarbij ik muziek afspeel? Hoe zit het nou ik ben erg verward.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Auteursrechtelijke muziek is niet toegestaan. Althans... Niet alle muziek.

Muziek mag je alleen gratis afspelen in een klein gezelschap, zoals bijv. thuis. Als de muziek voor een grotere groep te horen is, zoals op school of op een winkelcentrum of, in jouw geval, op YouTube, dan moeten daar BuMa-rechten voor betaald worden. Dit is een kleine vergoeding voor de persoon die de tekst geschreven heeft, voor diegene die de muziek geschreven heeft en voor de uitvoerende artiest.

Dat hangt er vanaf of je de titel van dat nummer met de auteur erbij vermeld hebt. Als je dat meestal in de omschrijving vermeld op YouTube, én even op het einde van je filmpje aangeeft wat voor nummer je gebruikt hebt en de auteur, dan is de kans groter dat je filmpje niet verwijderd wordt. Dit omdat het anders kan lijken alsof jij ook de auteur van dat nummer bent. En dat vindt de echte auteur natuurlijk niet zo leuk.

Wees blij dat you tube dit gedaan heeft, ze beschermen jou op deze wijze tegen mogelijk torenhoge schadeclaims en boetes. Het uitzenden van auteursrechtelijke stukken zonder toestemming wordt zwaar beboet en de auteur kan een behoorlijke schadevergoeding eisen, zeker als dit een Amerikaanse onderneming is en zijn recht tracht te halen via de Amerikaanse wetgeving.

In de beschrijving zetten ALL RIGHTS ARE SERVED, THIS IS NOT MY MUSIC enso ARTIST + SONG :'' en aan het eindje van de liedje zetten van wie het is. op google vind je vast info hoe je dit kan omzeilen (google: ''youtube music rights'')

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100