3 Laptops in huis tegelijk draadloos op internet,is dat van invloed op de verbinding?

Toegevoegd na 5 minuten:
ik bedoel niet zo zeer de snelheid van de verbinding,maar het evt wegvallen van de verbinding

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je maximale snelheid wordt gedeeld door 3

Het ligt vooral aan de bandbreedte die je thuis hebt, maar in principe heeft het inderdaad invloed op jouw verbinding.

Ligt eraan, als je een gewone internetverbinding hebt dan is het vorige antwoord correct, maar wij hebben een kastje die veel meer draadloze apparaten aankan (waarvoor je natuurlijk meer moet betalen) Toegevoegd na 3 minuten: nou, normaal zou dat niet moeten gebeuren. maar als je verbinding het niet meer aankan (door te veel apparaten) dan kan hij natuurlijk wegvallen.

Nee, dat zou geen invloed moeten hebben op wegvallen. Zelfs meer laptops op hetzelfde kanaal moet nog geen probleem zijn. Natuurlijk loopt de snelheid iets terug, evident. Kijk even of er in je omgeving een kanaal is wat niet wordt gebruikt en stel daar je router op in. Daarna de laptops opnieuw verbinding laten maken. Het is ook vaak zo, afhankelijk van het gebruikte client programma, dat peer-to-peer downloaden (van torrents b.v.) de boel aardig platlegt voor de andere laptops. En uiteraard zorgen dat de verbinding beveiligd is, anders heb je misschien 'meelifters' buitenshuis die de boel misschien platleggen.

nee je snelheid word niet opgedeelt ofzo of je moet er een stuk of 100 apparaten op aan sluiten wil je verbinding echt langzamer worden neem maar van mij aan dat het raar is als je internet uitvalt door die drie apparaten thuis hebben wij tig apparaten op de router zoals ipods iphones 3 laptops noem maar op echt waar wij hebben nog steeds heel snel internet en hij is nog nooit uitgevallen

Ja. Bepaalde programma's (zoals uTorrent) maken zoveel connecties dat het de stabiliteit van de router kan beinvloeden. Wanneer je met meerdere systemen via een bepaalde router op internet zit zal de kans op het wegvallen van de verbinding dus alleen maar toenemen. De mate waarin dit invloed heeft is afhankelijk van verschillende factoren (de programma's die actief zijn, het aantal simultane verbindingen en het type router wat je gebruikt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100