Locatiebewust navigeren uitschakelen bij Firefox. Hoe doe ik dat juist?

Heb hekel aan lokale reclame blokken, terwijl ikzelf meer internationaal ben ingesteld. Wil daarom het zoeken via Google > Firefox 'Locatiebewust navigeren' uitschakelen.

Heb "About : config" in URL balk getypt.
Vervolgens "Geo.enabled"
Vervolgens gedubbelklikt op geo.enabled

Locatiebewust navigeren zou nu uitgeschakeld moeten zijn, maar hoe weet ik dat zeker?

Had zelfde handelingen al eens eerder gedaan, en toen werd de tekst van geo.enabled VET geschreven met als laatste woordje 'FALSE'.

Nu heb ik dus weer dezelfde handelingen verricht en nu is de tekst geo.enabled 'normaal' met als laatste woordje 'true'.

Maar het probleem is dat toen ik het eerder ook al eens probeerde in te stellen dat 'Locatiebewust navigeren' uitgeschakeld moest worden, de tekst geo.enabled ook al in 'normaal' schrift was. En toch wist Google nog steeds te achterhalen waar ik achter de computer zit.

Hoe los ik het op? Een wisselend ip-adres nemen? Zo ja, hoe op een veilige, betrouwbare manier te realiseren?

Bedankt voor de moeite!

Weet jij het antwoord?

/2500

1. Typ about:config in de URL-balk 2. Typ geo.enabled 3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling geo.enabled 4. Locatiebewust navigeren is nu uitgeschakeld Je zegt dat je dit al gedaan hebt, en dan zou het ook uit moeten zijn. Het woordje 'true' zal dan inderdaad vervangen zijn door 'false'. Dat Google weet te achterhalen waar je zit heeft niet zozeer met locatiebewust navigeren te maken, maar met dat met alles wat je doet je IP-adres en hostnaam worden meegestuurd. Aan de hand hiervan is het bepalen van de locatie niet heel moeilijk wanneer je weet wat je doet. Er is dus altijd bekend waar je je bevindt (dat kan je niet uitschakelen), maar door het Locatiebewust Navigeren in Mozilla uit te schakelen, zal Firefox deze gegevens niet met andere websites delen. Firefox al ook altijd toestemming vragen om het locatiebewust navigeren te gebruiken: "Deze service is volledig optioneel – Firefox deelt uw locatie niet zonder uw toestemming – en wordt met het uiterste respect voor uw privacy gehanteerd." Hopelijk heb je hiermee een antwoord op je vraag.

Bronnen:
http://www.mozilla.org/nl/firefox/geolocation/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100