Hoe maak je websites?

Ik heb al wat ervaring met van die site's waar je binnen 10 minuten een site maakt, maar ik wil nu een site een beetje zelf maken, maar waar begin ik mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met HTML en CSS. Daarmee kun je een website vormgeven. Wil je later ook zelf systemen gaan maken, kun je PHP/MySQL gaan leren.

Wat je in ieder geval nodig hebt als je (al dan niet gratis) een eigen website wilt maken, is een domeinnaam (zoals: 'www.naamvanmijnwebsite.nl'). Ook heb je altijd een web hosting service nodig (dat is een bedrijf dat de webpagina's die je hebt gemaakt op zijn computer zet). Want als je je webpagina's op je eigen computer laat staan, kan niemand ze zien behalve jij zelf! Zodra je een domeinnaam hebt vastgelegd en de webpagina's die je hebt gemaakt op de server (het computernetwerk) van je web host hebt gezet, kan iedereen je website bekijken.

Bronnen:
http://www.mijn-eigen-website.nl/

webklik.nl is een goede site om een site te bouwen, ik gebruik het ook anders kan je ook Iweb doen als je een imac heb dat is echt geniaal!!!!

Bronnen:
Mijzelf

Als je een eigen domeinnaam wilt voor je website, dan voldoet webklik misschien niet. Zelf heb ik onlangs hier een website zelf gemaakt, erg makkelijk: http://www.zelf-bouw-website.nl

Bronnen:
http://www.zelf-bouw-website.nl

W3schools.com is een goede website met tutorials van verschillende scripttalen. (Wel in het engels)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100