Elektro kopen in China?

Ik ben van plan een Android Tablet van 135 € te kopen op een chinese site. Ik heb eens gekeken op de site van de belgische douane (http://fiscus.fgov.be/interfdanl/nl/citizens/pakket.htm) Daar staat dat je zolang je onder 150 € zit, je enkel BTW moet betalen? Zit ik hiermee juist en zoja wat is het tarief van die BTW en hoe moet je die gaan betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De voordelen van kopen bij een site vanuit China, wegen niet op tegen de nadelen waar je tegenaan kunt lopen. De enige voordeel is waarschijnlijk de prijs! Maar de nadelen wegen toch zwaarder dan die paar euro's die je qua voordeel hebt: -Je hebt geen garantie op een 'goed' product. Dat is een Android Tablet van 135 euro zo wie zo niet. -Bij een defect kan je nergens je garantie verhalen. -Ook niet als het product bij aflevering niet goed is. Het terugsturen zal je meer geld kosten dan het waarschijnlijk heeft opgeleverd. -Je zult aanvullende maatregelen moeten treffen om je android tablet in het Nederlands of Engels te krijgen. Ben je daar kundig genoeg voor? Want ik spreek of lees geen Chinees. Een product voor de Chinese markt, wordt geleverd in het Chinees. Sommige producten worden geleverd per regio. In dat geval zal een Chinese tablet geen taalselectie hebben voor Nederlands, dan zal de firmware vervangen moeten worden. Wil je het risico nemen. Waarom 135 euro uitgeven voor een site in China, terwijl je momenteel bij de blokker een heuse Android tablet kunt krijgen voor 89,95 euro. http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=d&d=786908

De site die jij bedoelt is hoogst waarschijnlijk DHGate of anders Alibaba. De verkopers zijn in principe goed te vertrouwen. Echter is het zo dat de producten die zij leveren, meestal van zeer slechte kwaliteit zijn. Ik adviseer je daarom desnoods vijftig euro meer uit te geven aan een gecertificeerde tablet, dan vijftig minder aan eentje waarmee je misschien maar een maand doet. Terugkomend op de vraag over de BTW. Jij bent blijkbaar van Belgische afkomst. Volgens mij zijn de tarieven in heel Europa het zelfde. Namelijk 19%. Als het pakketje wordt ingevoerd worden die kosten berekend. Vertel wel aan de verkoper dat hij de ECHTE waarde op het pakketje moet zetten, omdat de douane je pakketje anders in kan houden. De BTW verreken jij vervolgens samen met de behandelingskosten bij je pakketdienst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100