Hoe kan het dat je een blauw scherm krijgt na het aanklikken van een link in je mail programma?

Een kennis van me overkomt dit nu al een paar keer. Ze klikt in link aan en dan krijgt ze een blauw scherm. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een link moet afgehandeld worden door een programma. Dus als je een http:-link in een emailtje hebt, dan moet je internet browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, ...) opgestart worden, maar als het bv een .pdf-file is, dan zal Acrobat Reader opgestart worden enz. Waarschijnlijk is die link nu gekoppeld aan een programma welke niet goed meer geinstalleerd is, dus op één of andere manier kapot geraakt is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er een ander programma geinstalleerd was welke daarna gedeinstalleerd is. Windows probeert dan niet bestaande of verouderde DLL-en en dergelijke te laden, wat dan uiteindelijk tot een blauw scherm leidt. Als het een gewone internet link is, dan moet je even je huidige browser (IE8, IE9, FF4, enz) opnieuw installeren en dan herstellen deze links zich wel weer.

Als je op een link klikt in een mail van een onbekende afzender dan loop je een groot risico dat je een virus binnenhaalt. Sommige virussen laten je computer vastlopen doordat ze programma's veranderen of verwijderen. NOOIT klikken op linkjes in mails van onbekenden, en voorzichtig zijn met mails van bekende afzenders. Een goed antivirus programma en een spam-filter kan een hoop ellende besparen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100