Wat betekend "Service Unavailable - DNS failure"?

Ik krijg dit soms als ik een pagina wil openen. Wat is dit, en los je het op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat betekent dat je de weg niet kunt vinden op het internet via de DNS. Die zoekt IP nummers voor je op bij namen. Voordat we het ingewikkeld gaan maken, eerst wat simpels proberen: Ga eens naar Start, Uitvoeren en tik dan eens ipconfig /flushdns in. Helpt dat?

Start - Uitvoeren - typ: cmd - Daarna ipconfig - dan: ip www.google.com, zie je hier een heel verhaal staan, dan doet je internet het, maar de 'vertaling van internet naar site' niet, oftewel DNS error. Dan weet je in ieder geval zeker dat het probleem een DNS probleem is. Oplossing: (bij mij 3 weken terug), nieuwe router

DNS is inderdaad een proces dat -basically- de link legt tussen het IP adres van de server waarop je site draait en de URL. Als je www.google.com intypt, dan moet dit eerst vertaald worden in een reeks cijfertjes en vervolgens een connectie gelegd worden (vergelijk met de telefoon: dat je het nummer weet is fijn, maar dan moet er nog worden opgenomen). Als de DNS configuratie van je site niet klopt, dan kan d'r geen verbinding worden gemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100