is SEO (Search Engine Optimization) betrouwbaar?

Heel veel bedrijven bieden dit tegenwoordig aan, maar ook van heel veel mensen hoor ik dat niemand weet hoe Google (en andere zoekmachines) exact te werk gaan.

Bedrijven bieden het aan, maar het kan makkelijk een dergelijke vorm van oplichting zijn. Het kan heus wel helpen, maar het is vaak niet het resultaat wat men verwacht (en daarmee wijs ik niet naar 'je staat meteen bovenaan', want dat is pure oplichting' maar meer van 'je staat meteen op de eerste pagina', want dat kan vaak niet eens).

Dus hoe zit dat. Is het waar, werkt het, en waar ligt de grens tussen verwachtingen en resultaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is zeker geen oplichting want wij doen het ook met ons bedrijf en we halen wel degelijk resultaat. En hoe google en bing e.d. zoekresultaten rangschikken weten we inderdaad niet precies, maar je kan natuurlijk wel makkelijk proefondervindelijk uitvinden wat helpt en wat niet helpt. Zo kom je tot een flink aantal ingrepen die ervoor kunnen zorgen dat je pagina hoger scoort in de zoek resultaten. Op deze manier wil google ervoor zorgen dat de meest relevante zoekresultaten bovenaan verschijnen. De reden dat google niet precies vertelt hoe het werkt, is dat SEO bedrijven dan misschien te slimme trucjes gaat bedenken, en google niet meer kan garanderen dat de meest relevante zoekresultaten bovenaan verschijnen. Het uiteindelijke ideaal van google (en bing) is dat het enige wat je kan doen om je site hoger te laten scoren op een bepaalde zoekopdracht, is om je site meer relevant te laten aansluiten op die zoekopdracht. Je staat meteen bovenaan kun je wel degelijk garanderen, maar dan moet wel heel duidelijk zijn dat alle bestaande resultaten op die bepaalde zoekopdracht hun site totaal niet hebben geoptimaliseerd voor een search engine. Die garantie komt dus zelden voor. Op de eerste pagina belanden kan vaak wel degelijk gegarandeerd worden! Mits het geen zoekterm betreft als "internet", "sex" of "auto's" of zoiets generieks natuurlijk, want die markten zijn zo groot en er zijn zulke grote concurrenten, dat je die strijd nooit gaat winnen. In dat geval is het slim om je site te optimaliseren voor slimmere zoektermen. Aansluitend op bovenstaande voorbeelden zou je je site kunnen optimaliseren voor "internetmarketing", "sexconsultancy", "waterstofauto". Op die termen is het al veel beter te doen om hoog te scoren, en dan benader je meteen veel directer je doelgroepen.

Bronnen:
www.deonlinefabriek.nl

SEO is het duidelijk netjes en eerlijk opbouw van je website en als je een betrouwbaar persoon bent en je komt je woorden na dan wordt je aanbevolen door anderen. Google werkt net als bij mensen. Alleen wordt deze in code's geschreven. Je stelt je zelf voor, verteld overjezelf, waar je woont, wat je kan enz.. en als het de ander aanspreekt schud je elkaars handen. Heb je gelogen komt de ander achter dan wordt je gestraft. Uiteendelijk is bij SEO populariteit het meest belangrijke factor. Zo zie ik het en zo moet je het doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100