Kan een website-eigenaar weigeren om mijn account te verwijderen op mijn verzoek?

Ik heb een account bij een website/forum dat ik graag verwijderd zie. Ik ben met dit account Googlebaar en vind dit vervelend.

De website weigert mee te werken mijn account te verwijderen of te renamen. Valt hier actie tegen te ondernemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mij werd dat ook geweigerd, of tenminste kreeg geen enkele reactie op mijn verzoeken. wat ik heb gedaan is mijn account leeggehaald. alleen mijn nickname is er nog. verder heb ik de berichten die ik geplaatst had via wijzigen leeggemaakt, mn account info gewijzigd of gewist en mn foto weggehaald. misschien is dat ook mogelijk bij dat forum waar jij zit. of er actie tegen te ondernemen is kan ik je geen antwoord op geven helaas.

Dat hangt waarschijnlijk vnl. af van 't land waar de site gehost is. De daar geldende (privacy-)wetten zijn waarschijnlijk van toepassing. Als 't een 3e-wereldland is maak je weinig kans, volgens mij. Zo niet, dan kan je nog bij je rechtsbijstandsverzekering informeren of ze kunnen helpen (die kan een brief sturen naar 't bedrijf).

Jij moet duidelijk vertellen waarom je het wilt verwijderen, eventueel met juridische gronden. In principe moeten zij er dan voor zorgen dat je privacy gewaarborgd is. Weet je ook waarom ze het niet willen verwijderen? Dat zou wel veel helpen. Ik begrijp eigenlijk niet waarom zo'n site dat niet wil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100