Wat is het verschil tussen een website .net en .com en .org etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verschillende domein extensies waren oorspronkelijk bedoeld voor het aangeven waar de website vandaan komt (het land; vb .nl = nederland, .be = belgie) of het 'doel' van de site (vb .com = commercieel, .gov = regering en .org = non-profit) Maar omdat iedereen ieder domein naam (op .gov na) kan registreren klopt dit niet meer helemaal. Zo zitten er bijvoorbeeld erg voolbedrijven ook op de .org extensie terwijl deze toch echt bedoeld was voor non-profit organisatie's. Tegenwoordig kan je uit de domein extensie dus niet erg veel meer halen, behalve de taal. .nl website zijn (op enkelen uitzonderingen na) toch allemaal nederlandstalige website's. .de duitese, etc. Voor een totaal overzicht van het 'doel' van de extensie kan je in de bron kijken.

.com is de hele wereld geloof ik en .nl is een nederlandse website

De prijs om het domein te kopen. .org was volgens mij van organisaties. In het geval van .nl en .co.uk (etc.) zegt het iets over het land waar de domeinnaam vandaan komt. Toegevoegd na 46 seconden: .com domeinen kunnen vaak duur zijn, .net is over het algemeen goedkoper.

de prijs over het algemeen

.net wordt vaak gebruikt voor netwerken (in de ruimste zin van het woord, dus bijv. een netwerk van bepaalde beroepsgroep of gelijkgestemden, bijv. studenten.net). .com voor de zakenwereld (afkorting van "commercial") .org voor organisaties zonder winstoogmerk Overigens gaat het hier om een 3-tal toplevel-domeinnamen uit de begintijd van Internet en de oorspronkelijke opzet, ooit in Amerika bedacht om wat onderscheid aan te brengen, (en daar ook nog steeds beheerd voor oa genoemde 3 TLD's), is inhoudelijk wat vervaagd: Iedereen kan bijv. een zakelijke website onderbrengen onder een .net domein. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_topleveldomeinnamen_op_het_internet Toegevoegd na 2 minuten: Beetje inhoudelijk zelfde als antwoord van @ikkuh, zie ik nu.

Nou vroeger was het alleen nog maar .com dat was afkomstig van computer en ook afkomstig van the u.s.a daarna kon het ook .'afkorting van eigen land zijn' en daarna kwamen er ook andere dingen zoals .org dat was afkomstig van organisatie. Dus eigenlijk verschild het alleen in de taal.

Net staat voor netwerk, com voor commercieel, .org voor (nonprofit)organisatie. De keuze hiertussen maakt de eigenaar van de website zelf bij het registreren van het websiteadres (de domeinnaam). Meestal gaat internationaal de voorkeur uit naar .com, en in nederland naar .nl De website www.rotzooi.net had bijvoorbeeld net zo goed .nl kunnen heten, maar omdat bij de registratie rotzooi.nl al bezet was heeft de eigenaar voor .net gekozen. Zonder verdere bedoeling dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100