Hoe word iemand een hacker?

DEFCON, het hackerevenement van Amerika is weer van start gegaan. 2000 hackers komen bij elkaar om van gedachten te wisselen. Toen ik dit hoorde rees bij mij de vraag: hoe word men een hacker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat "hacken" doorgaans gezien wordt als illegale activteit is er geen specifieke opleiding voor. Het kan geen kwaad om een algemene hogere IT opleiding te volgen en te kunnen programmeren natuurlijk. Het is belangrijk dat je wel veel weet van besturingsystemen, netwerken, protocollen en deze naar je hand kunt zetten. Traditioneel worden er binnen de wereld van de hackers onderscheid gemaakt tussen hackers en crackers. De laatste groep is zeer populair en bevat mensen die van internet allerhande programma's en scripts downloaden waarmee ze beveiligingen kunnen omzeilen of andere schade aan kunnen richten. Meestal zonder al te veel kennis. Deze groep wordt door hackers als onverantwoord gezien. Dat is natuurlijk een kwestie van interpretatie, aangezien de hackers zelf ook niet vrijuit gaan als ze een computersysteem kraken. maar de hackers waarover ik heb gelezen zien zichzelf meestal als verantwoord en handelen volgens eigen zeggen om systemen te verbeteren en om kennis op te doen. In 2006 berichtte het AD en Reuters in 2004 over een hackeropleiding, maar eigenlijk zijn dit soort initiatieven anti-hack opleidingen. Denken als een hacker is belangrijk in IT security bericht het internationaal Managament Forum dit jaar. Maar die preken voor eigen parochie, want ze geven zelf de cursus ;o)

Bronnen:
http://tweakers.net/nieuws/33087/bedrijf-i...
http://www.ad.nl/binnenland/article875842.ece
http://www.allepersberichten.nl/persberich...
http://www.imf-online.com/vakgebieden/IT_s...

Hij moet: 1) heel slim zijn. 2) s'nachts doorwerken achter de PC 3) Pizza eten achter de PC (online besteld). 4) Proberen om virus te schrijven. 5) Al het bovenstaande heel lang doen.

Vooropgesteld: je moet interesse hebben in de werking van computers, van software, en bijvoorbeeld van Internetprotocollen. Als je die interesse hebt, is het een kwestie van je interesse volgen. Bouw zelf een "speelsysteem" waarop je alles kunt uitproberen. Speel eens met Linux, ontdek steeds meer van dat systeem. Probeer eens het nieuwste bestandssysteem te downloaden, en probeer dat te installeren. Dus helemaal zelf doen, niet zoals in Windows op een .msi dubbelklikken, of zoals in Linux op een .rpm dubbelklikken. Verstuur eens een email zonder dat je een emailprogramma gebruikt. Bijvoorbeeld door met telnet/ssh direct in te loggen op een mailserver. Heel belangrijk: zoek vrienden die dezelfde interesse hebben. Ga naar computerclubs en LAN-parties. Niet die clubs voor zestigers die willen leren met Word om te gaan, niet die clubs waar men massaal in een MUD speelt - maar een club, of een groepje vrienden, waar het gaat om het doen van ongebruikelijke dingen met je computer. Zo vergroot je je kennis en kunde. Op een gegeven moment zijn je kennis en kunde zo groot geworden, dat je jezelf een hacker kunt noemen.

Anders (kunnen en willen) denken dan anderen. Technisch zeer goed op de hoogte zijn en niet op een uurtje meer of minder kijken. Niet van de leg raken wanneer iets niet direct wil lukken en stug doorgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100