is meeliften op de gekraakte router van je buren illegaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hacken van beveiligde wifi-netwerken is volgens het Hof niet strafbaar. Een opmerkelijk vonnis vinden ict-juristen. Maar of het wenselijk is om de wet dan maar aan te passen? Dat niet direct. Het Hof in Den Haag oordeelt in hoger beroep dat het meeliften op het wifi-netwerk van iemand anders niet strafbaar is. Zelfs niet als dit netwerk beveiligd is en het dus nodig is om op dat netwerk in te breken om gebruik te kunnen maken van de internetverbinding. Opmerkelijk, vinden velen, want het druist tegen het rechtvaardigheidsgevoel in.

Bronnen:
Digitallife.nl

ja het gebruik maken van een router die niet van jezelf is is illegaal. ook als deze niet beveiligd is.

Is niet strafbaar meer, maar als je kunt aantonen dat je schade hebt geleden (verminderde bandbreedte) zou je een schadevergoeding kunnen eisen.

Bronnen:
http://www.security.nl/artikel/36497/1/Rec...

Onlangs is er een uitspraak geweest dat dit niet netjes is maar wel mag. Zo lang je maar niet in de computers zelf gaat kijken. Dit geld overigens alleen wanneer er geen wachtwoord geinstalleerd was. Dus als je een wachtwoord hebt gekraakt ben je fout bezig.

Absoluut niet illegaal aangezien de buren verantwoordlijk zijn voor hun eigen informatie en signaal. Als ze het niet beveiligen zeggen ze alshetware: loop maar naar binnen. Als ze privefoto's delen en dat niet willen, moeten ze het anders instellen. Een open wifi netwerk is als een open deur waar je niet in hoeft als je naar binnen wilt.

Alleen de vraag al, je weet dat hij gekraakt is: Ten eerste dat doe je gewoon niet. Waarschuw die mensen dat ze een probleem hebben. Ten tweede: Zorg zelf voor een goede verbinding waar je buren niets mee kunnen. Ten derde: Het leven is zo simpel, alleen de mensen maken er een pijnhoop van. Ten vierde: Ja het is strafbaar geworden. Google earth heeft ook al een keer de deksel op de neus gehad met het controleren van open verbindingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100