Hoe weet ik of mijn netwerkkaart stuk is?

Ik heb gisteren een 2e hands Toshiba laptop gekocht. (Tecra S3 + Wireless laser mouse (PTS30E-00Z036DU+PX1215E-2NAC)). Ik krijg 'm niet op mijn draadloos internet. Volgens de Helpdesk van KPN zit er geen netwerkkaart in of is hij kapot.

Hoe kom ik daar achter?

Ik heb via apparaatbeheer gekeken onder Netwerkadapter en daar staat een heel rijtje onder met gele uitroeptekens ervoor.

Zegt dat iets?

En hoe los ik mijn probleem op?

Ik ben een absolute leek, dus graag Jip en Janneke-taal...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een wireless en een bedraad netwerk mogelijkheid dus het gaat allemaal goed komen. Ik heb de drivers gevonden denk ik(bron) voor XP. Omdat ik er even vanuit ga dat beide drivers missen zal je hem even met een usb-stick moeten overzetten. Toegevoegd na 5 minuten: Dat is alleen de bedrade netwerkkaart de wireless kan ik nog even niet vinden. Staat er XP op? Toegevoegd na 17 uur: Als je de wireless driver echt niet kan vinden kan je ook nog voor een Wifi USB-dongle gaan. (bron tweakers) Toegevoegd na 17 uur: De link naar de driver is al expired vul gewoon Tecra/Tecra S3 en dan een model (maakt niet uit) en dan zoeken onder driversoort naar LAN driver

Bronnen:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/inn...
http://tweakers.net/pricewatch/cat/315/wla...
http://www.topproduct.nl/hardware/laptops/...

ik denk dat je gewoon de drivers mist die bij je wireless hardware hoort vraagje ? is er wel 1 netwerk kaart die wel werk ? kijk onder apparaten beheer onder netwerkadapter zie je daar eentje zonder vraagtekens of kruisje ? of er een gewoon netwerkkaart in zit die je dan met kabel kan verbinden dan kan je via het installeren van onderstaande software de juiste drivers vinden het is wat traag aangezien de gratis versie de zaak knijpt maar dit werkt wel het eenvoudigst lukt het niet dan zul je toch via een ander pc de juiste driver moeten vinden en installeren vraag heeft je laptop wel een aansluiting voor netwerkkabel ? of hoort er een insteek kaart in ?

Bronnen:
www.drivereasy.com

Kijk naar de ledlampjes op je netwerk kaar, branden die, zoniet dan is ie kapot, of uitgeschakelt in de bios, kijk in de handleiding van je moederbord. Om te kijken hoe je de onboard devices weer aan kunt zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100