hoe kan ik een game maken?

ik weel een game maken online zoals:
tribal wars, the west, grepolis, ogame enz.
ik wil dus zo'n game maken.
HELP ME!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

leer sql (mysql) voor een database (user accounts maken en grondstoffenaantallen bijhouden) leer html en css (opmaak van de website) leer php (om de website met de database te verbinden) leer javascript (om scripts uit te kunnen voeren) leer xml (om makkelijk gegevens uit te kunnen verzenden) leer ajax (om xml en javascript te verbinden) een programmeertaal zoals php goed te kennen ben je al snel een jaar verder, hetzelfde geld voor javascript sql kost je misschien een maand, hetzelfde geld voor html, css en xml ajax heb ik niet te veel ervaring mee dus kan ik geen tijd noemen. oftewel, je bent enkele jaren verder voordat je er aan toe bent om alleen een spel te maken. ik weet dat achter ogame een miljoenenbedrijf zit met 450 programmeurs. http://corporate.gameforge.com/en/

dan moet je verstand hebben van bepaalde programma's ed. (je moet met html om kunnen gaan, php, css, maar ook met visual basic misschien, en vast nog meer programma's) en het lukt ook niet zomaar in 1 of 2 dagen hoor.

Een online game maak je meestal met Flash (ActionScript). Je kunt ook inderdaad PHP, HTML en CSS gebruiken, maar dan heb je JavaScript nodig voor het interactieve element. Ik moet je echter wel zeggen dat je voor het bouwen een game zeer veel kennis en ervaring nodig hebt. Heb je nog nooit een van de genoemde talen gebruikt, ga dan eerst een aantal jaar aan de slag.

Tip: probeer eerst eens habbo hotel na te maken heeft bij mij heel veel geholpen

Om zo'n game te kunnen maken zul je eerst een paar goede studie's moeten doen, zoals game developing. Dit duurt, zoals iemand anders heeft gezegd, enkele jaren.

Ook banditi? Dat maak je op www.mijnmaffia.nl

Bronnen:
http://www.mijnmaffia.nl

Veder zijn er nog vele "Criminal scripts" te downloaden op het internet die je kunt gebruiken met nog vele tutorials over hoe je zoiets kunt installeren op je webhosting. Zo kun je makkelijk zelf dingen aanpassen en weer dingen toevoegen.

Het moet ook mogelijk zijn om een spel te maken zonder dat je een opleiding tot programmeur volgt. Probeer bijvoorbeeld eens het programma GameMaker via de onderstaande link. Dat programma kun je overigens gratis gebruiken, dus maak er iets moois mee.

Bronnen:
http://www.yoyogames.com/gamemaker

Je hoeft niet perse een opleiding te volgen (de eerste generatie gamemakers programmeerden vaak vanuit hun slaapkamer zonder enige formele opleiding en zonder enig budget) maar je moet wel de nodige kennis en ervaring vergaren (die is via het internet verkrijgbaar). Als je niet autodidactisch aangelegd bent dan kan een opleiding wel helpen. Maar je moet vooral talent ervoor hebben en de zin om voortdurend te blijven prutsen om je game zo perfect mogelijk te maken en je niet te laten ontmoedigen door bugs en andere tegenslagen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100