Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaat er een website waar je dingen in typt en dat de computer het voorleest?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Internet
11.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Op wat voor manier bedoel je dan?
Er zijn genoeg plekken waar dit kan.
Bijv. al in Google translate (http://translate.google.nl/) kun je een tekst typen en kun je de 'luister' functie kiezen, zodat een man/vrouw jouw tekst opzegt. Je begrijpt dat dit niet altijd even duidelijk is, maar er wordt wel voorgelezen.

Voor het laatst kwam ik ook nog een andere leuke site tegen waar dit kon, waarbij je in een filmpje figuurtjes kon laten praten. Ik zal het nog eens opzoeken. :)

Toegevoegd na 6 minuten:
http://www.acapela-group.com/text-to-speech-interactive-demo.html

Toegevoegd na 15 minuten:
Deze site bedoelde ik! Erg leuk: http://www.xtranormal.com/starz
(Een wat simpelere versie: http://www.oddcast.com/home/demos/tts/tts_example.php )

En nog wat andere links, waarbij je normaal tekst kan laten vertalen in verschillende talen:
http://cepstral.com/demos/
http://www.ivona.com/
http://imtranslator.net/translate-and-speak/

Zo, nu heb je er toch al wat. :)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Er is zelfs een freeware programma, dat je kunt installeren op je computer, wat je op je eigen computer dingen kan voorlezen, zie hieronder, van kennisnet gehaald. Ik heb het ook een tijdje op de pc gehad, om te proberen voor een leerling. Het programmaatje wordt veel gebruikt door kinderen/volwassenen met dyslexie. Het werkt erg makkelijk, maar je moet wel even de nederlandse taal er ook in installeren, anders krijg je een gekke uitspraak...
succes


Deskbot is al een wat ouder voorleesprogramma en de stemmen klinken niet zo goed als van de voorleessoftware die je moet kopen, maar het is dan ook gratis en is geschikt om uit te proberen of voorlezen een oplossing kan zijn voor een gebruiker, die niet of nauwelijks kan lezen. Deskbot kan alle tekst vanuit het klembord voorlezen. Dus tekst die je vanuit een willekeurig programma naar het klembord kopieert, kan worden voorgelezen door een zelf gekozen figuurtje (= Agent).

Standaard leest Deskbot de op het klembord geplaatste tekst voor als je dubbelklikt op de Agent. Je kunt het ook zo instellen, dat de tekst automatisch wordt voorgelezen, nadat je die op het klembord hebt gezet. In het ‘Desktop Options Menu’ kan je de taal veranderen, de spraaksnelheid anders instellen, het figuurtje wijzigen,…
Deskbot werkt enkel samen met MS Agent.

Toegevoegd na 50 seconden:
Oja, je kunt het volgens mij ook gebruiken om stukken van internet voor te lezen, door te kopieren-plakken op het klembord.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je moet wel eerst een account aanmaken, en is eigelijk bedoeld om woordjes te leren, bijvoorbeeld frans.
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding