Hoe zorg ik ervoor dat de laptop niet steeds verbinding met de modem verbreekt?

Ik heb sinds vrijdag met een draadloos netwerk met grote regelmaat dat de verbinding tot het internet automatisch word verbroken, ook enkele malen dat de laptop alleen verbonden is tot de modem "beperkte verbindingsmogelijkheden" word er op de laptop dan aangegeven, terwijl op de bekabelde PC wel internet dan zit. Ook is het opvallend dat de laptop op deze momenten heel erg traag word en bijv. ook niet reageert op de USB modem (die ik normaal voor onderweg gebruik).

Ik heb de bewuste vrijdag geen instellingen gewijzigd, dus dat is wat raar in mijn ogen. Gisteravond had ik nog wel gezien dat de verbinding uitgeschakeld stond en is weer ingeschakeld. Echter verbreekt de verbinding nog steeds met regelmaat. Wat moet ik anders instellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de meeste gevallen komt dit omdat de laptop energie gaat besparen en dan de netwerkkaart uitschakelt. Dus in het energieschema aangeven dat dit niet meer moet gebeuren,.

Anders "technisch instellen" is zo te lezen uit Uw vraag niet nodig,mede omdat U zegt geen drastische wijzigingen te hebben gedaan. Helaas is nergens in de vraag + toelichting te lezen of dit een probleem is,wat U pás heeft. Soms treden zulke onverwachtse problemen op door de meest "lullige " zaken,die je onbewust over het hoofd ziet. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de aanschaf van nieuwe (elektrische) apparatuur of zelfs het op een ándere plek neerzetten van al bestaande apparatuur zoals TV of magnetron etc. Deze handelingen kunnen voor een mindere en zelfs in extreme gevallen voor slechte ontvangst zorgen ,zoals U ze beschrijft. Verder mag niet vergeten worden om de modem zelf op de meest gunstige plek te plaatsen. Muren en afstand tussen het een - Uw laptop - én het ander kunnen verder nog als spelbrekers hun invloed uitoefenen.Stuk-voor-stuk dus allemaal zaken,om rekening mee te houden. Groet:Zoekertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100