hoe en wat verander ik aan de instellingen van mijn draadloze tele2 modem zodat mijn laptop geen andere signalen ontvangt?

het signaal van de modem is perfect (doorgemeten) en e ontvangst van mijn laptop is perfect.

toch zwerft hij vaak doordat hij tussendoor andere signalen oppakt waardoor de verbinding vaak verbroken word.

ik ben dus niet op zoek naar tips als.... probeer eens een ander kanaal, probeer eens een andere netwerkkaart etc.

bij een reactie graag een link met meer info (zodat ik het niet verkl##t, aangezien ik op dit gebied over de minimale kennis beschik)

bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan proberen om het draadloze signaal op een ander kanaal uit te zenden ipv het standaard kanaal. Zo zouden de verschillende signalen elkaar in theorie minder moeten storen. Echter heb ik zelf ook last van dit probleem, en heeft dit bij mij niet geholpen. Wellicht dat het bij jou wel werkt. Mijn modem is gewoon aan vervanging toe.

volgens mij kan je bij draadloos netwerk gewoon instellen dat je eigen netwerk het standaard automatisch netwerk moet zijn. (automatisch verbinden),.... op de pc laptop dus rechtklikken op draadloos icoon draadloze netwerken beheren automatisch verbinding instellen voor je eigen netwerk wat wel een probleem is dat als je je eigen netwerk niet beveiligd hebt en er blijkbaar ook nog andere onbeveiligde in de buurt zijn dat dit die switch verooorzaakt. Als je er achter kan komen van wie dat andere onbeveiligde signaal is dan kan je die vragen om het te beveiligen,probleem opgelost.

Had het zelfde probleem met tele2 modem. Heb nu mijn thuisnetwerk als automatische standaard in gesteld. Dwz dat bij het opstarten mijn laptop automatisch (en alleen) verbinding legt met mijn tele2 modem. Als mijn modem uit staat komt het keuze menu tevoorschijn en kan ik andere netwerken kiezen. Toegevoegd na 40 seconden: Aanvulling: deze instelling heb ik op de laptop geactiveerd.

lekker aan een utp kabel laten zitten, nergens last van dan! Toegevoegd na 6 dagen: er zijn signaalversterkers op de markt even kijken bij de betere computerboeren,en je eigen signaal tot standaard bekronen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100