Waarom is mijn internet veel slechter geworden sinds ik een draadloze router heb?

Ik heb al een paar jaar internet via het glasvezel netwerk van Lijbrandt en dat was altijd heel erg goed, alleen soms een halve minuut geen internet, maar dat was niet zo erg. Sinds kort heb ik een draadloze router en nu lijkt het alsof pagina's niet willen laden. Sommige sites duren wel een minuut of willen helemaal niet lukken. Hier bij GV willen vaak de foto's niet laden. Ik heb gekeken bij speedtest.nl hoe snel de verbinding is, die is tussen 1404,1 en 2523,4 voor downloaden, tussen 515,1 en 1954,2 voor uploaden, in vergelijking met mijn buren is dat supersnel, maar connection en pingtest lukken niet.
De draadloze verbinding tussen mijn pc en de router is 5 strepen, dus uitstekend en bij de pc die wel gewoon met een draad is aangesloten is het internet net zo slecht als bij mijn pc.
Wie weet raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer eerst even www.speedtest.net en geef dan de resultaten door. Toegevoegd op 14-06-2009 13:22:46 Als zowel je Pc met UTP-kabel als je Pc met 802.11g/n kuren vertoont, zou ik denken dat het aan je provider ligt. Welk besturingssysteem gebruik je? Toegevoegd op 14-06-2009 13:26:46 Probeer ook eens http://myspeed.visualware.com/servers/ams.html dan heb je meteen veel meer informatie. Zijn de wachttijden hoog dan ligt het waarschijnlijk aan je provider. Toegevoegd op 14-06-2009 14:03:13 Het is erg belangrijk dat je verteld welk type en merk router je gebruikt en welk besturingssystseem, anders kan ik, maar ik denk ook de anderen, je niet helpen. Toegevoegd op 14-06-2009 14:29:02 Lees eens deze beoordelingen: http://www.beslist.nl/computers/d0000616009/0JKVo5yZo6RenpySlaSe/Sitecom_WL_161_Wireless_Broadband_Router_54g_%28_WL-161_%29_Draadloze_router_%2B_4-poorts_switch.html Het moet wel een erg slechte router zijn. Je kunt dus proberen de firmware te upgraden en dan zien of het probleem is opgelost.

Mijn conclusie is dat het niet ligt aan de snelheid van het internet, maar waarschijnlijk aan de router. Je zou om te beginnen eens je computer bedraad (via een ethernetkabel) kunnen aansluiten op de router (ik neem aan dat deze wel 4 uitgangen heeft aan de achterkant) én de draadloze verbinding af te sluiten (op je pc). Ik ken namelijk veel gevallen dat de draadloze én de vaste verbinding tegelijk werden gebruikt en dat is ook snelheidsverlagend. Ik lees nu net dat je een andere PC bedraad hebt aangesloten met hetzelfde resultaat. In dat geval zijn de instellingen van de router niet correct denk ik. Je zou in eerste instantie kunnen kijken of de router de IP adressen dynamisch uitdeelt (de router is dan een DHCP server) en op je PC en laptop in de netwerkinstellingen staat dat er automatisch een adres wordt toegewezen. Het feit dat de ping test niet lukt zegt niets. Het pingen wordt afgevangen door een firewall in de router dan. Daar is niets mis mee. Connection test zou wel moeten lukken. Toegevoegd op 14-06-2009 13:37:58 Naschrift: Omdat het in de router lijkt te liggen en je een glasvezelnetwerk hebt is het wellicht mogelijk om je provider eens om advies te vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100