Zijn er sockpuppets op GV?

(plaatje: slimsock.png)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Denk het wel. In ieder online community zijn er sockpuppets. Mensen zijn mi geëvolueerd tot ego's en die kan je soms uitsluitend zelf bevredigen :)

Ik kan me niet voorstellen dat iemand ZO veel moeite zou willen doen om zichzelf punten toe te kunnen spelen en dan ook nog consequent met twee accounts (of meer) werken en dat allemaal maar bijhouden, maar in theorie is het mogelijk. In principe zouden de moderatoren dat moeten weten als ze IP-adressen controleren, want ook nog eens sockpuppeten op twee IP's wordt wel HEEL erg tricky. Ik heb er zelf in het verleden diverse gehad op mijn forum maar voreg of laat betrap je ze. Ze melden zich wel aan met verschillende ip's, of proberen anoniem te surfen (mag bij mij niet meer) maar met posten vallen ze door de mand. Het zou kunnen dat ze er zijn, maar het wordt wel een hele klus om dat uit te vogelen met deze hoeveelheid mensen, vooral als ze het ook nog eens goed spelen (jeetje, ik praat al in meervoud !!) en elkaar af en toe minnen of bekritiseren. Hopeloze klus. Liever een sockpuppet dan een troll...voor mij persoonlijk dan.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_sock_puppet

Ze zullen er vast wel zijn, maar ik verwacht niet dat ze nu ineens op zullen staan en hier antwoord gaan geven dat ze zich met dergelijke praktijken bezighouden.

Ik vermoed van wel... Soms zie je bij oude openstaande vragen iemand opeens 3 plusduimpjes krijgen. Bij een nieuwe vraag kan ik me dat wel voorstellen. Bij een oudere vraag al minder. Of word ik nu erg achterdochtig?

Ik heb 5 accounts die allemaal op elkaar reageren! MUHAHAHHAHA! nee even serieus ik denk het niet. Het lijkt me inderdaad wel heel erg veel moeite. Het is ons als moderator in ieder geval nog niet opgevallen als we interactie zien die als twijfelachtig bestempelen onderzoeken we het meestal wel.

Wij kunnen ons niet voorstellen dat er personen zijn die zó dol op punten zijn.

Ik denk het wel. Wie geeft het als eerste toe?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100