Hoe krijgen ze supersnel internet van het ene naar het andere continent?

Van Europa naar Amerika hebben ze vast geen cat5 netwerkkabeltje liggen. Hoe overbruggen ze de afstand zonder versterkers e.d. kabel over de bodem vd oceaan kan niet ivm vulkanische activiteit. Er gaat per seconde vast heel wat gigabytes heen en weer, dus dat moet een redelijke verbinding zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens Wikipedia: "Alle moderne onderzeese communicatiekabels die tegenwoordig worden gebruikt zijn op basis van moderne glasvezeltechnologie. Hoewel men nog steeds spreekt van telefoonkabels bestaat het grootste gedeelte van de gegevens die over deze kabels verstuurd wordt uit internetdata."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Onderzeekabel...

Satellieten spelen een grotere rol tegenwoordig maar Vergis je niet er liggen nog steeds erg veel kabels over de oceaan bodem en dat wordt constant geupgrade Volgens mij liggen er al vrij lang glasvezel kabels tussen Europa en Amerika. Ik vermoed dat die info niet zomaar te vinden is veiligheid en terroristen e.d Enkele jaren geleden was er ooit een een dikke storing tussen Europa en Afrika, in Spanje bij Gibraltar was er een kabel lek geraakt meende ik dus ze zijn er wel degelijk.

Glasvezel, met lichtversterkers. Toegevoegd na 38 seconden: http://www.kennislink.nl/publicaties/informatie-overdragen-met-licht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100