Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaat er een site met zulke afbeeldingen?

Ik zoek afbeeldingen die geen achtergrond (zo'n witte achtergrond) hebben, want als je die dan op een gekleurde achtergrond plaatst, zie je altijd zo'n wit vierkant eromheen, dat is niet mooi. Kan ik ergens zulke plaatjes vinden?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Internet
534

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

JA. Dat zijn zogenaamde clipart sites die ook vectorformat uitvoeren, of PNG/GIF met transparantie.

Overigens: in de meeste softwarepakketten die plaatjes accepteren kan je een achtergrond kleur instellen (een kleur die transparant moet worden) wat je probleem ook op zou lossen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Begrijp je vraag niet helemaal, maar PNG afbeeldingen zijn afbeeldingen die op een beeldvullende achtergrond kunnen staan en toch geen wit meebrengen, omdat het gebied om het plaatje transparantie meekrijgt in de data. Zelfde in een 32-bit TGA, die heeft een alpha-channel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dan moet je naar plaatjes zoeken met de extensie PNG. Als je een fotobewerkingsprogramma hebt kan je ook naar "Tubes" gaan zoeken. Die zijn er met hopen te vinden op internet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding