Als je op afstand een computer overneemt met TeamViewer, loop je dan een risico om een virus te krijgen?

Dan bedoel ik natuurlijk de computer waarop je mee aan het werk bent, en niet computer die je overneemt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met teamviewer (en logmein) heb je niet direct contact met de PC die je overneemt, dit gaat via de servers van Teamviewer over poort 80 (dus dezelfde poort waar al je internetverkeer over loopt). Daarom hoef je nooit je firewall in de router aan te passen met deze oplossingen. Een virus via Teamviewer is dus uitgesloten, tenzij de servers van Teamviewer geïnfecteerd zijn maar die kans acht ik heel erg klein.

Absoluut nooit. Je bedient een computer op afstand. Er draait bij jou alleen maar een client om die PC te kunnen bedienen, alle processen spelen zich lokaal op die remote PC af.

Wanneer jij een andere computer overneemt met TeamViewer kan alleen de eigenaar van de computer die jij overneemt eventueel een virus (indien niet gedetecteerd door je virusscanner) door de poort die er dan open komt te staan naar jou computer sturen. (en andersom), je moet dus NOOIT iemand jou laten TeamView-en, tenzei je deze persoon 100% kan vertrouwen. Het verhoogd echter niet het risico voor virussen van computers/personen die niet met deze TeamView verbinding in verbinding staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100