Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een site om sites te maken en waar je ook zo'n windows media player/quicktime speler kan plaatsen voor geluid?

Als het kan liefst een .com/.net maar .nl is ook prima.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Internet
775

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Voor een .nl of .com domein moet je betalen. Je kan dat domein los kopen en doorlinken naar een andere URL of gewoon dat andere URL laten vervangen door je .nl URL (door naamservers in te stellen bij de instellingen van je domein).

Om via een andere site een site te maken, kun je gebruik maken van webbuilders. Via Google zijn er verscheidene te vinden, maar http://www.freewebs.com/ en http://sites.google.com/ zijn er twee van. Via een aantal stappen kun je een (standaard)website maken met je eigen voorkeuren. Je website wordt dan te bezoeken via bijv. http://www.freewebs.com/jouwwebsite en hier laat je dan je aangeschafte domein naar toe linken.

Om wat verder te gaan, kun je op zoek gaan naar een webhoster. Je koopt dan een hostingspakket (vaak krijg je dan een domein er gratis bij), waarbij je op hun servers HTML, PHP en andere bestanden (zoals Javascript, CSS enz) kwijt kunt. Voorwaarde hierbij is dat je wel een site kan maken met HTML of PHP (of welke scriptingstaal dan ook) of dit door iemand anders laat doen, maar dit kan er wel professioneler uit zien dan een webbuilder.

Een mediaspelertje kan met HTML geplaatst worden met een , waarover op deze pagina ontzettend veel staat: http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/embed.html Hoe dit zit bij een webbuilder weet ik niet, maar daar heb je ook vaak een knop 'HTML' waarbij je HTML codes en Javascript kan toevoegen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Vaak bieden internet providers ook nog ruimte aan op hun servers waarop je een website kwijt kunt. Meestal niet zoveel MB's of GB's als webhosters, maar kan genoeg zijn voor een wat simpelere website. En dan laat je je domein hier ook gewoon naar toe linken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding