Wat kost het om een email te sturen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Via de meeste diensten, Gmail, MSN enz., kost het sturen van een e-mail niks. Je betaalt enkel de kosten voor het gebruik van je internet.

Alleen de vaste kosten van je internetverbinding. Je betaalt dus niet per e-mail, zoals soms bij sms'jes.

Helemaal niets, je kan een gratis hotmail aanmaken en vervolgens gratis gebruiken. Natuurlijk zijn er wel Internetkosten.

Of je nu wel of niet activiteiten ontplooit op internet, je betaalt alleen je provider voor het gebruik er van. Dus als je 3 maand je PC niet gebruikt, kost het je evenveel als wanneer je elke dag 100 e mailtjes stuurt, afgezien dan van de kosten van de elektra.

Wat kost één e-mail? Dagelijks beantwoord ik de meest uiteenlopende vragen over e-mail. Toch hoorde ik deze vraag recent voor het eerst: 'Wat kost nou eigenlijk één e-mail?' Grappig dat de vraag zo gesteld wordt en dat hij eigenlijk nog 'lastig te beantwoorden is ook. Aan de kostprijs van een e-mail zijn verschillende aspecten verbonden. Vaak valt in dit verband de term CPM (cost per mille - de kosten per duizend verzonden e-mails). Wanneer je de CPM vergelijkt met de kosten van postverzending, dan is een e-mail ontzettend goedkoop. Eén poststuk kost rond de 30 tot 40 cent (of gewoon 44 cent voor de postzegel, afhankelijk van je volume en afspraken met de verzender), terwijl een organisatie die flink doormailt uitkomt op een CPM van enkele euro’s. Uiteraard geldt ook hier: hoe groter het volume, hoe lager de CPM. 1 e-mail kost dan dus slechts 0,003 euro. Een schijntje. Makkelijk antwoord.

Bronnen:
http://twinklemagazine.nl/weblog/2010/05/w...

het kost wat tijd en denkvermogen

Er zijn ook millieukosten! McAfee heeft hier een onderzoek naar gedaan. Het onderzoeksrapport, stelt dat de 62 biljoen berichten die in 2008 als spam aangemerkt konden worden, verantwoordelijk waren voor het verstoken van 33 miljard kilowattuur aan elektriciteit. Die hoeveelheid zou equivalent zijn aan het jaarverbruik van 2,4 miljoen Amerikaanse huishoudens of aan het verstoken van ongeveer 7,5 miljard liter benzine.

Bronnen:
http://tweakers.net/nieuws/59624/mcafee-re...

gratis! je moet wel internet kosten betalen

Bronnen:
www.gmail.com
www.hotmail.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100