Ik download MP3's van een website, maar op mijn MP3-speler komt de foutmelding: formaat error. Hoe kan dat?

Van de website www.jw.org haal ik MP3-bestanden die ik dan op mijn MP3-speler overbreng. Als ik ze dan vanaf mijn MP3-speler beluister, komen de meeste met een formaat error. Enige uitzondering daarop na. Als ik mijn MP3 speler aansluit op de PC en ze zo afspeel, werken ze wél allemaal. Hoe kan dat nou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

x7tr0V xldrcbircstu, [url=http://qaedktpsrdah.com/]qaedktpsrdah[/url], [link=http://rwgpduzdmcmb.com/]rwgpduzdmcmb[/link], http://jwlurjwahdxu.com/

Je moet wel de zip-bestanden uitpakken voordat je ze op je MP3-speler zet. Het kan zijn dat Windows daar geen last van heeft - omdat Windows een ingebouwde unzipper heeft. Maar je MP3-speler heeft dat niet.

De door jou gedownloade bestanden van die website hebben een samplerate van 24 Khz. Dat kan je MP3-speler niet weergeven. Gangbaar is 44 Khz.

Waarschijnlijk speelt uw mp3 enkel mp3-bestanden af, terwijl je computer ook WMA bestanden afspeelt. Je moet kijken naar het type bestand, niet enkel het icoontje want dat is hetzelfde. Als je je lijst zet in de stand met pictogrammen, zie je meteen welke WMA zijn en welke niet. Ook zou het kunnen dat uw bestand een andere grootte heeft die uw speler niet kan lezen (te nieuw voor oude bestanden te lezen of te oud om nieuwe bestanden te lezen). De meest gangbare nu zijn steeds minstens 128 kbps tot 320 kbps. Dus bestanden van 64 en 32 kunnen niet worden gelezen als je recent een nieuwe mp3 hebt. Dat doen de makers express zodat je regelmatig een nieuwe moet kopen, bijblijven bij de nieuwe technologie zogezegd (zoals van LP naar CD, van video naar DVD, van antenne naar kabel en naar digitale tv etc....)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100