Hoe kom ik er achter welke bios ik heb?

Ik heb een Acer Aspire 7738 Notebook, en ik begrijp dat er bios updates bestaan. Nu wil ik dat best doen maar ik weet niet wat voor bios ik heb. En ik heb ook begrepen dat het gevaarlijk is om de verkeerde bios firm er op te gooien. Hoe kan ik er dus achter komen wat voor bios ik heb?

Toegevoegd na 15 minuten:
Toen ik de laptop heb aangeschaft adviseerde de verkoper mij om regelmatig de BIOS te updaten.
Las in je bron dat het dus je processor ten goede kan komen of voor een grote harde schijf. Ik heb 2 maal 500 gb in mijn laptop zitten en een Intel C2D 7450P ik weet dus niet of dat ook uitmaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door je pc op te starten, staat meestel weergegeven tijdens het opstarten, of eventueel in je bios, maar ik raad het je ten sterkste af om je bios zomaar te gaan updaten, als je daar geen specifieke reden voor heb, kan je dat beter gewoon laten en als je die wel hebt, zal je waarschijnlijk deze vraag niet hebben gesteld.

Bronnen:
http://www.xp-helpdesk.nl/hoe-update-ik-he...

Hier kan je 'm downloaden: http://global-download.acer.com/GDFiles/BIOS/BIOS/BIOS_Acer_2.12_A_A.zip?acerid=633940443152353393&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%207738G&OS=V10&LC=nl&BC=Acer&SC=EMEA_18 "Regelmatig" updaten is verreweg meestal onzin - er zijn _zelden_ updates beschikbaar voor je BIOS. Als je geen problemen met je PC hebt, dan moet je niks flashen. Don't fix it if it aint broken!

Bronnen:
http://www.acer.nl/acer/service.do?Languag...

Dit kun je vinden in de systeeminstellingen, Vaak onder merkgegevens, In jou geval dus Acer of een apart tabblad.

Bronnen:
Eigen ervaring

Bij het opstarten wordt dit ge toont. Ook zijn er progjes waarmee je dat zichtbaar kunt maken (cpu-z) via de site van de fabrikant van je mb kun je de diverse versies zien en ook updaten (flashen van je bios, link klusje en alleen doen als het nodig is en je weet wat je doet, anders is je compie dood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100