Waarom is de enige oplossing bij een draadloos netwerk om de beveiliging uit te zetten? Wordt het bereik minder met beveiliging?

Wij hebben thuis een draadloos netwerk waar rond de 10 apparaten aan verbonden zijn. Ik heb al meerdere keren de beveiliging aan willen zetten (WPA(2) of WEP). Maar er is altijd wel 1 van de 10 apparaten wat dan geen draadloos netwerk meer kan vinden. Wordt het bereik minder als je de beveiliging aanzet?

De computer waar ik nu bijvoorbeeld achter zit. Staat redelijk ver van het acces point af. Hier heb ik zonder beveiliging een 'Excellent' signaal sterkte. Met WPA aan zie ik het draadloos netwerk niet meer. Terwijl ik wel die van de buren in het lijstje zie met WPA en WPA2.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, beveiliging aanzetten zou niet het bereik mogen verkleinen. Misschien dat je een iets stabielere verbinding nodig hebt om dan te communiceren met je router omdat het systeem de WEP/WPA code mee moet sturen, maar volgens mij is dat niet zo. Waar je echter wel op moet letten is of alle netwerk apparaten de beveiliging ondersteunen. WEP is de meest ondersteunde maar is helaas ook het gemakkelijkst te kraken.

Dan moet je WPA2 nog juist instellen op die PC. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/WPA2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100